Premier League'de Liverpool en yakın takipçisi Manchester City'ye 25 puan fark atarken; corona virüs salgını nedeniyle ertelendi. Unidese Sportif Direktörü Pierpaolo Marino, Premier League'in geri kalan bölümünün oynanmayacağını iddia etti.

İngiltere Premier League ekiplerinden Udinese'nin yetlikisi Marino, Sportitalia isimli internet sitesine konuştu, "UEFA'nın yaptırım tehditlerine karşın Belçika Federasyonu ligi sonlandırdı. İngiltere'de de Premier League benzer bir açıklama yapmak üzere; çünkü orada durum çok ciddi hale geliyor. Umarım corona virüs sonrası tekrar futbolla eğlenebiliriz" dedi.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke'in 2019-2020 sezonunun belki de bitirilemeyeceği açıklamasının ardından Marino, "Futbola ne kadar ara verileceği önemli değil; tehlikeli bölgeden kurtulmaya ihtiyacımız var. Şu andaki lig için değil gelecek sezon için endişeliyim" diye konuştu.

Greg Clarke, futbolun değil insan hayatının öncelik olduğunu söylerken; Premier League lideri Liverpool'un şampiyon ilan edilip edilmeyeceği merak konusu. Jurgen Klopp'un ekibi 30 yıl sonra şampiyonluğa çok yaklaşmışken; UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Sloven gazetesi Ekipa'ya verdiği demeçte Liverpool'a şampiyonluğun verilmemesini beklemediğini açıklamıştı. 

Kaynak: NtvSpor