Bayern München CEO'su Karl-Heinz Rummenigge, Kicker'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bir tek şeyden kesin olarak eminim; Robert Lewandowski yeni sezonda da Bayern forması giyecek. Başka bir şey düşünmeye gerek yok. Karar verildi: Ne teklif gelirse gelsin Robert Lewandowski'nin gitmesine izin vermiyoruz."
Mevcut sözleşmesi 2019 yazına kadar devam etmesine rağmen Bayern'deki geleceği sürekli tartışılan Polonyalı yıldızın, bu sezonki olağanüstü performansının ardından yıllık ücretine istediği zam nedeniyle adı spekülasyonlara karışmaya başlamıştı.
Real Madrid'in renklerine bağlamak için uzun süredir uğraş verdiği 28 yaşındaki futbolcu, gösterdiği üstün performansla bu sezona damgasını vurmuştu.
Bundesliga'yı gol kralı olarak tamamlayan Lewandowski, Dieter Müller'den (1976/77) sonra ligde bir sezonda 30 gole ulaşan ilk isim olmuştu.
Bayern'in ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcusu olup tarihe geçen Polonyalı yıldız, 2007-2008 sezonunda 24 gol kaydeden İtalyan Luca Toni'nin rekorunu kırmıştı.
Bu sezon Bayern formasıyla toplamda ise 42 kez fileleri havalandıran Polonyalı yıldız, Eylül ayındaki Wolfsburg maçında 9 dakika içinde attığı 5 golle dünya futbol tarihine geçmişti.