Bayern Münih'in Fransız yıldızı Franck Ribery, vatandaşı Antoine Griezmann'ın dünya çapında bir oyuncu olarak sayılması için uzun yıllar üst seviyede performans göstermesi gerektiğini söyledi.

2014 yılında Atletico Madrid'e transfer olmasından sonra kariyerinde adeta patlama yaşayan Griezmann, Euro 2016'da Fransa Milli Takımı forması altında sergilediği performansla da Ballon d'Or adaylarından birisi olmuştu.

Sport Bild'e konuşan Ribery, yıldız futbolcu hakkında şöyle konuştu: "Griezmann geçen sezon harika işler yaptı. Ama dünya çapında bir oyuncu olabilmek için, istikrarlı bir şekilde bu performansı sürdürmeniz gerekir. İnsanlar iyi sezon geçiren bir oyuncuyu hemen 'harika' ilân edip Ballon d'Or'u hak ettiğini savunuyor. Ben bu görüşe katılmıyorum. Bence bir futbolcu kendisini dünya çapında olabilmek için 10, 12 hatta 15 yıl boyunca kanıtlamak zorunda. Griezmann bunu yapsın, o zaman tebrik ederim."

Yaşadığı sakatlıklara rağmen kendisinin üst düzey performansını koruduğunu savunan Ribery, şöyle devam etti: "Yaklaşık 9 ay boyunca sakatlığım nedeniyle sahalardan uzak kaldım. Ama halen 10 yıl önceki kadar üst seviyede performans sergileyebiliyorum."