Geçen sezon başından beri Fenerbahçe’nin ısrarla istediği Cezayirli oyuncu Sofiane Feghouli İngiliz ekibi West Ham ile anlaştı.

Fransız basınının iddiasına göre Feghouli teknik direktörlüğünü Slaven Biliç’in yaptığı West Ham United’a gitme kararı aldığını ve 31 Haziran itibari ile Valencia ile biten sözleşmesi yenilemeden West Ham’a imza atacağını yazdı. West Ham United Başkanı David Sullivan’ın oğlu Jack Sullivan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yıldız futbolcu ile 3 yıllık anlaşma sağladıklarını yazdı.

6 yaşındaki Cezayirli oyuncuyu Fenerbahçe dışında Sevilla, Inter, Vıllareal gibi takımlar da istiyordu.

FEGHOULI KİMDİR?
1989 doğumlu Sofiane Feghouli, Cezayir asıllı Fransız orta saha oyuncusu olup La Liga ekiplerinden Valencia CF takımının formasını giymektedir. Her iki kanatta ve forvet arkasında görev yapabilen Feghouli, PSG altyapısında Grenoble’ye transfer olmuş ve Grenoble’de 33 numarayı giymiştir. Henüz 17 yaşında iken 27 Nisan 2007’de Ligue 2’de ilk golünü kaydetmiştir. 17 yaşında iken Feghouli’ye takılan lakap ‘Yeni Zidane’ olup oyun tarzı ile efsane Fransız futbolcuya benzetilmektedir. Grenoble’de 60 maça çıkıp 3 de gol atmıştır.