FIFA’nın koronavirüs pandemisi koşulları nedeniyle kulüplere, oyuncularını milli takımlara göndermeme hakkı tanıması kararı, bu hakkın nasıl farklı şekilde kullanılabileceğine yönelik çarpıcı bir örneği ortaya koydu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, aldıkları bir kararla sağlık gerekçeleri ve özellikle oyuncuların karantinaya girmelerinin zorunlu olacağı haller sebebiyle kulüplerin milli takımlara oyuncu göndermek zorunda olmadığını açıklamıştı.

Süper Lig'den temsilcimiz Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Sporting Lizbon, henüz a milli takım tercihini yapmayan 23 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Matheus Nunes’in Brezilya Milli Takımı forması giymesini engelledi ve Portekiz Milli Takımı’nda oynamasını sağladı.

Hem Brezilya hem Portekiz vatandaşlığı bulunan futbolcu geçtiğimiz milli arada ilk kez Brezilya milli takımı tarafından davet aldı.

Nunes, dünyanın en önemli milli takımlarından Brezilya’nın kapısından dönerek başka bir takımın formasını giymeye mecbur kalması, FIFA’nın tanıdığı haktan yararlanarak bir futbolcunun milli takımlara gönderilmemesinin ne tür sonuçlara yol açabileceğini göstermesi açısından çarpıcı bir detay olarak manşetlere taşındı.

Kaynak: CNN Türk