Portekiz'de şike soruşturması kapsamında incelemeye alınan Benfica'nın, tanıdık bir ismin transferindeki işlemlerinin de şüpheli görüldüğü öne sürüldü.

Sporx'te yer alan habere göre; Portekiz basınından Record; kiralık olarak Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta da forma giyen Anderson Talisca'nın 2014 yılındaki transferi, şikeye yol açmış olabilecek bazı para transferleri içeriyor ve Portekiz polisi de bu belgeleri araştırıyor.

İhbar üzerine Portekiz ekibinin tesislerine baskın düzenleyen polisin, Talisca transferiyle ilgili tüm belgelere de el koyduğu belirtildi.

Braga'nın 2009/10 yılında Benfica'ya şampiyonluğu "bilerek" verdiği ve Talisca'nın menajeri üzerinden bunun organize edildiği iddiaları gündeme oturdu.

O dönem Braga Başkanı olan Antonio Salvador'un, 4 yıl sonra Talisca'nın menajerinin de yer aldığı şirkette yönetici pozisyonuna geldiği ve Talisca transferinde bu şirkete de 400 bin euro komisyon ödendiği bilgisine de haberin detaylarında yer veridli.

Bu bedelin de, 2009/10 yılında şampiyonluğun kaybedilmesi karşılığında ödenmesi gereken bedelin bir parçası olduğu iddiaların arasında yer alıyor.

Öte yandan Braga cephesinin iddiaları tamamen reddettiği ifade edilirken, Portekiz polisinin araştırmasının ise devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Mynet Spor