Bayern Münih'in İspanyol orta saha oyuncusu Thiago Alcantara, sezon sonu takımın başından ayrılacak Pep Guardiola'nın tarihteki en iyi teknik adam olduğunu söylerken onu fazlasıyla özleyeceğini de dile getirdi.

Guardiola, geçtiğimiz haftalarda sezon sonu takımdan ayrılacağını açıklamış ve bunun üzerine Bayern Münih kulübü, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin Haziran ayında göreve geleceğini duyurmuştu.

İspanyol çalıştırıcıya İngiliz kulüpleri Manchester United, Manchester City ve Chelsea ciddi şekilde talip olurken 2013 yılında Barcelona'dan Bayern'e kazandırdığı Thiago'dan Guardiola'yla ilgili övgü dolu sözler geldi.

Bayern Münih'ten önce Barcelona'da da Guardiola'yla birlikte çalışan Thiago, 44 yaşındaki teknik adamın antrenörlük becerilerini methetti.

24 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Hepiniz, Pep Guardiola'nın nasıl bir menajer olduğunu biliyorsunuz. O, tarihteki en iyi teknik adam." diye konuştu.

Thiago, Guardiola'yla iyi ve kötü birçok anı paylaştığını söylerken "Kötü anlarınızda birini yanınızda görmek nasıl bir duygu bilirsiniz ve o, kötü anlarımda daima yanımdaydı." dedi.

"Ben Bayern'e onunla birlikte geldim ve bana Bayern gibi büyük bir kulüpte oynama fırsatı verdiği için ona minnettarım" ifadelerini kullanan Thiago, "Onun buradan ayrılacak olması, üzüntü verici" şeklinde konuştu.

Thiago son olarak, "Her şey onun istediği gibi işliyor, ya da bizim, ama buna rağmen onun ayrılmak istemesi üzücü, yine de kararına saygı duymak zorundayız" dedi.