İngiltere Premier Ligi'nde 1999 ile 2013 yılları arasında hakemlik yapan Mark Halsey, önümüzdeki günlerde Ada futbolunun gündemini meşgul edecek açıklamalar yaptı.

Halsey, Premier Lig'de yönetecekleri maçlardan önce, PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) yetkililerinden talimatlar aldıklarını itiraf etti.

Anılarında aktardı


Halsey, hakemlik kariyeriyle ilgili anılarını aktarırken yaşadıklarını şu şekilde özetledi: "Sahada bir olayı görmüş olmama rağmen, görmediğimi söylemeye ve bu şekilde rapor yazmaya zorlandım. Dürüst olmak gerekirse bunu FA (Futbol Assosiation / İngiltere Futbol Federasyonu) değil, PGMOL (Professional Game Match Officials Limited / Profesyonel maç yetkilileri) istedi."

'Her hakem dava edilebilir'

"Üstelik bununla da kalmayıp yeterli miktarda korner, taç atışı, faul düdüğü çalmam ve kart göstermem talimatı verildi. Premier Lig, FA tarafından korunan takımların bu tarz istemleri ile dolu. Bu ligdeki her hakem her an dava edilebilme tehlikesi ile yüz yüze!"

Hakim karşısına çıkabilir

Mark Halsey'in bu açıklamalarının İngiltere'de gündeme bomba gibi düşmesi bekleniyor. Ada'dan gelen haberler, Mark Halsey'in kısa bir süre sonra hakim karşısına çıkabileceği yönünde.