Aylardır Arsenal'den ayrılacağı konuşulan ve Manchester United'a transferi an meselesi olan Alexis Sanchez için Arsenal'in tecrübeli Fransız teknik direktörü Arsene Wenger'den ilginç bir açıklama geldi.

The Telegraph'ta yer alan habere göre, Şilili yıldız oyuncu AlexisSanchez'in takımdan ayrılacak olmasıyla ilgili konuşan Arsene Wenger, Sanchez'i Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan ve müzmin sakat oyuncu Robin van Persie ile kıyasladı.

Alexis Sanchez'in ayrılığının sürpriz olmadığını belirten Wenger, ''Taraftarlarımız onun sözleşme yenilemeyeceğini biliyordu. Kısacası herkes bu durumu kabullendi. Artık yeni bir oyuncu kazanabiliriz. Birinin yerini her zaman diğeri doldurur'' şeklinde konuştu.

Arsene Wenger, Alexis Sanchez'in Manchester United'a transferi öncesinde Şilili yıldızı eski bir öğrencisi olan Van Persie ile kıyasladı. Alexis'in Van Persie'nin ayrılığı kadar acı vermeyeceğini dile getiren Fransız teknik adam, ''Alexis Sanchez'in gidişi, Robin van Persie'nin ayrılığı kadar acı vermeyecek. Van Persie'yi Feyenoord'da ikinci takımda oynarken keşfedip kazandık. Onunla çok uzun süre çalıştık ve gidişi büyük bir kayıptı'' dedi.