Manchester United formasıyla kaydettiği 253 golle kulüp tarihine adını altın harflerle yazdıran Wayne Rooney, futbola başladığı takım olan Everton'a geri döndü.
Yeni sezonda menajer Jose Mourinho'nun kadroda düşünmediği 31 yaşındaki futbolcu, 2004 yılında ayrıldığı Everton ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Merseyside ekibinden yapılan resmi açıklamada, Rooney'nin Premier League'deki ilk maçına 2002 yılında henüz 16 yaşındayken Everton formasıyla çıktığı hatırlatıldı.
 

Everton Menajeri Ronald Koeman da Rooney'nin gelişine ilişkin olarak "Wayne takım olarak ihtiyaç duyduğumuz kazanma mantalitesine sahip bir isim. Kendisi henüz 31 yaşında ve kalitesinden kimsenin şüphesi yok. Onun geri dönüş kararından çok memnunuz." yorumunda bulundu.

Wayne Rooney, 13 sezon boyunca forma giydiği Manchester United ile beş kez Premier League ve birer kez Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Kulüpler Dünya Kupası şampiyonlukları yaşadı. Tecrübeli futbolcu ayrıca 53 golle İngiltere Milli Takımı'nın tarihteki en skorer ismi konumunda.