Wuhan kentinde başlayan Koronavirüs salgını nedeniyle tüm futbol karşılaşmalarının iptal edildiği Çin’e transfer olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Portekizli savunma oyuncusu Daniel Carriço açıklamalarda bulundu.

Kararından ötürü pişmanlık yaşamadığını dile getiren Wuhan Zall'ın 31 yaşındaki defans oyuncusu Carriço şu ifadeleri kullandı;  “Çin Ligi’nde oynayacağım ve yeni bir tecrübe kazanacağım için çok mutluyum. Kulüp güvenliğimiz konusunda garanti verdi. Çin’de durumlar karışık olduğu sürece çalışmalarımızı İspanya’da gerçekleştireceğiz”

Çin ekibinden transfer teklifi geldiğinde kafasında bazı şüpheler oluştuğunu itiraf eden tecrübeli oyuncu; “Elbette ilk başta bazı şüphelerim vardı. Konuyla ilgili pek bilgi sahibi değildim. Daha sonra orada neler olduğunu araştırmaya başladım. Ancak antrenörlerle konuşunca rahatladım. Beni takımda görmeyi gerçekten çok istediler” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak transferin gerçekleştiğini ve La Liga ekibi Sevilla’nın da bu işten kârlı çıktığını dile getiren Daniel Carriço; “Sözleşmem sezon sonunda bitecekti. Herkes kazanmış oldu” ifadelerini kullandı.

Çin Süper Ligi’nin normal şartlarda 22 Şubat’ta başlaması gerekiyordu. Ancak Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle lig açılışı ileri bir tarihe ertelendi.

Öten yandan Çin’de yaklaşık 80 bin kişiye koronavirüs tanısı konulurken, hastalık nedeniyle 3 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

Kaynak: Goal.com