İngiltere’de yayınlanan bir televizyon programında yorumculuk yapan İngiliz milli takımının iki eski oyuncusu Michael Owen ve Rio Ferdinand, Ocak ayında Real Madrid’in başına geçen teknik direktör Zinedine Zidane’ın futbolculuk günlerini konuştu. İkili futbolcu Zidane hakkında görüşlerini bildirirken, Ferdinand’ın söyledikleri çoğu futbolseveri şaşırttı.

“Gördüğüm en oyuncu o”

Zidane’la birlikte Real Madrid’de oynayan Owen’a, Fransız oyuncunun ne kadar iyi bir oyuncu olduğu soruldu. Michael Owen, “O fevkalade. Kariyerime geri dönüp baktığımda onun en yetenekli futbolcu olduğunu görüyorum. Dünya Kupası’nı aldı, futbol oynamak için doğmuş biri. Topu ipe bağlayıp dolaştıran çocuklar gibiydi, top ondan asla ayrılmazdı. Topu sürüşü çok klastı; güçlü ve her şeye müdahale edebilen bir oyuncuydu. Ayakları inanılmazdı, doğuştan kabiliyetli bir futbolcuydu” sözleriyle eski takım arkadaşına olan hayranlığını anlattı.

“Çok iyiydi ama ilk 10’luk değildi”

Manchester United formasıyla efsaneleşen ve kariyeri boyunca defalarca Zidane ile karşı karşıya gelen Rio Ferdinand ise Owen ile tam anlamıyla aynı fikirde değil. Fransız teknik adamın futbolculuk döneminde çok iyi bir futbolcu olduğunu kabul eden Ferdinand, “O bir sihirbazdı, inanılmaz bir futbolcuydu; bunları inkar edemem. Şampiyonlar Ligi finalinde zayıf ayağıyla Leverkusen’e attığı gol inanılmazdı, kabul. Ama onu ilk 5 veya ilk 10 listeme almam. Ronaldinho, Diego Maradona, Cristiano Ronaldo, gerçek Ronaldo, Lionel Messi… Bu adamlar daha patlayıcıydı ve Zidane’dan daha çok başımı ağrıttılar. Zidane’ı izlemesi güzeldi, hareketli bir şiir gibiydi. O bir futbolcu olarak oldukça zarifti, tıpkı bir balerin gibi. Ama onu ilk 10 listeme alamam” dedi.