12 Dev Adam FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 3. hafta maçında karşı karşıya geldiği Horvatistan'a 79-62 mağlup oldu.

Maçtan sona etkisiz bir oyun sergileyen Ay-yıldızlı takım bu sonuçla gruptaki 3. maçını da kaybederken, Hırvatistan ise 3'te 3 yaparak liderliğini sürdürdü.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Orhun ene şunları söyledi;

''İlk çeyrekte geri koşmadık, anlamsız şekilde kolay sayı izni verdik ve bunu da 3 periyot kapamaya çalıştık. Sonra yaptığımız baskı işe yaradı, maça ortak olacak duruma da geldik ama kolay değil tabii oyuncuların uyum sağlaması. Hücumda ritim kaybolması normal ama böyle savunma olmaz.

Hırvatistan iyi bir takım. Miro Bilan'dan 30 sayı yedik. Bu kabul edilemez bir durum. Kısalarını iyi durdurduk. İyi kısaları vardı ama çok daha iyi savunabilirdik onları ve hızlı hücumlarını.

Böyle bir başlangıç yaptık. Sonraki maçlarımız bizim için artık daha önemli. Oyuncularla biraz daha beraber olacağız, biraz daha çalışacağız. Maç trafiği izin verirse, oyuncularla biraz daha düzenli vakit geçirirsek daha iyisini yapacağız. Bu maçın arkasından çok düşünmeden hatalarımızı görüp Hollanda maçına hazırlanacağız."