EUROBASKET 2017'ye (Avrupa Şampiyonası) kısa bir süre kala A Milli Basketbol Takımı, ilk antrenmanını gerçekleştirdi. İlk idman öncesi basınla bir araya gelen 12 Dev Adam'da Cedi, Furkan ve Ali Muhammed idmana katılmadı.

NBA'deki yıldızlardan Ersan İlyasova'nın kampın son etabına katılacak. Sağlık sorunları yaşayan Ömer Aşık'ın milli takımda yer alması beklenmiyor. Başantrenör Ufuk Sarıca, Türkiye'nin ev sahipleri arasında olmasının önemine vurgu yaptı.

‘Türkiye'de daha başarılıyız'
Sarıca , “Ülkemizde yapılan turnuvalarda başarılı olduk ama şu an ki milli takımımızın gelişimi, ortadaki oyuncu havuzu farklı ve bir değişime gidiyoruz. Kademe olarak da ekleme çıkarmalar yapacağız, genç arkadaşlarıdahil ediyorum. Her maçı kazanabilecek bir Türk Milli Takımı olacağına inanıyorum” dedi.

İLK RAKİP İSVİÇRE
A Milli Takım, 23 Temmuz Pazar günü kamp çalışmaları için İtalya'nın Bormio kentine gidecek ve burada İsviçre ile bir hazırlık maçı oynayacak.
5 Ağustos'ta İstanbul'a dönecek 12 Dev Adam daha sonra sırasıyla İtalya, Finlandiya, Nijerya, Çekya, Ukrayna ve Karadağ ile karşı karşıya gelecek.