A Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında katıldığı özel turnuvada üçüncü maçına çıkıyor. Ay Yıldızlı ekibimiz bu akşam 19:00'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Yunanistan ile karşılaşacak.

Millilerin, Yunanistan karşılaşması NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Ay Yıldızlılar turnuvadaki ilk maçında Bosna Hersek'i 66-58’lik skorla mağlup etmişti. A Milli Takımımız ikinci gün ise Tunus'u 76-50 ile geçti.

Rakibimiz Yunanistan ise dün oynanan karşılaşmada Bosna Hersek'i 78-60'lık skorla yenmişti.

A Milli Takımımızın 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası aday kadrosunu incelemek için tıklayınız.

İlk hazırlık turnuvasında 12 Dev Adam'ın yanında olmak isteyen basketbolseverler biletlerini Biletix aracılığıyla temin edebilirler.

Rakibimizi Tanıyalım: Yunanistan

Avrupa basketbolunun en yetenekli ve en derin kadrolarından birine sahip olan Yunanistan, başantrenör Fotis Katsikaris yönetiminde Eurobasket 2015’te başarılı olmayı hedefliyor.



1987 yılında ev sahibi olduğu turnuvada altın madalyaya uzanan Yunanistan, 1989 yılında Yugoslavya’da ikinci ve 2005 yılında da Sırbistan’da düzenlenen organizasyonda bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Polonya’da 2009 yılında organize edilen turnuvada üçüncü olan ve bronz madalya alan Yunanistan, Litvanya’da 6. ve son olarak Slovenya’da düzenlenen organizasyonda 11.olarak büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.



Yeniden Avrupa basketbolunun zirvesinde yer almayı hedefleyen Mavi Beyazlılar, bu nedenle Eurobasket 2015’i büyük bir fırsat olarak görüyor. Avrupa Şampiyonası’nda maçlarını Zagreb’te oynayacak olan Yunanistan, C Grubu’nda yer alacak ve ev sahibi Hırvatistan’ın yanı sıra Karadağ, Gürcistan, Slovenya ve Hollanda ile karşılaşacak.



Kadrosunda birbirinden değerli oyunculara sahip olan Mavi Beyazlıların en kilit ismi, Olympiacos forması giyen Vassilis Spanoulis... 2010 yılından bu yana Kırmızı Beyazlı ekibin kadrosunda yer alan 33 yaşındaki oyun kurucu, 2012 ve 2013 yılları arasında Euroleague’de takımının şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynamıştı. Tecrübeli oyun kurucunun yanı sıra NBA’de Milwaukee Bucks kadrosunda yer alan ve büyük bir çıkış yakalayan Giannis Antetokounmpo ve Sacramento Kings’te forma giyen Kosta Koufos, Yunanistan’ın dikkat çeken isimleri arasında bulunuyor.



Fotis Katsikaris’in ekibinde geçtiğimiz yıl ligimizde Anadolu Efes forması terletmiş Stratos Perperoglou ile Fenerbahçe Ülker’de oynamış Nikos Zizis de yer alıyor. Ayrıca yeni sezonda Sarı Lacivertli formayı terletecek olan Kostas Sloukas da Mavi Beyazlıların etkili silahları arasında bulunuyo