Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarını Filipinler'in Başkenti Manila'da sürdüren ve Federasyon Başkanı Harun Erdenay'ın da salonda olduğu A Milli Basketbol Takım günü tek idmanla tamamladı.

  Coach Ergin Ataman'ın yönetiminde maçların oynanacağı Mall of Asia Arena'da ısınma hareketleri ile başlayan çalışma daha sonra 5'e 5 savunma ve hücum setlerinin tekrarlanması ile devam etti. Bir gün önce oyuncuları ile yaptığı toplantıda Kanada'nın İtalya ile oynadığı hazırlık maçının görüntülerini izleten Ergin Ataman, idman sırasında her pozisyonu tek tek açıkladı. Özellikle hücumda az hata yapılmasını isteyen Ataman, hücumda topların değerinin bilinmesini istedi. Savunmanın da sert yapılması gerektiğini iade eden Ataman, oyuncularına daha fazla mücadele etmeleri gerektiğini de ifade etti.

  Yaklaşık 1.5 saat süren ve oldukça tempolu geçen idmanın son bölümünde ise şut çalışması gerçekleştirildi.

  A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın idmanını dün Manila'ya gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Sportif Direktör Barbaros Akkaş ve Recep Ankaralı da izledi. Coach Ergin Ataman ile bir süre sohbet eden Harun Erdenay, hazırlıklar hakkında bildi aldıktan sonra takıma başarılar diledi.