Aziz Akkaya yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda Ay-yıldızlı oyuncular, taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Antrenmanı, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Türkiye Futbol Federasyonu Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu da izledi.

Antrenmandan önce basının sorularını yanıtlayan A Milli Bayan Basketbol antrenörü Aziz Kaya “Grup ikinciliği için şansımız var. Deplasmanda enerji ortaya koymamız lazım. Deplasman maçları her zaman zordur. Kendi tempomuzda oynayabilirsek bizim için sorun olmaz. Maça iyi başlayıp hem rakibin, hem de seyircisinin direncini kırmamız gerekiyor. Bu maçı kazanıp olimpiyat elemelerine hazırlanmak istiyoruz. Sağlıklı ve hazır olarak olimpiyatlarda madalyaya uzanmayı amaçlıyoruz." dedi.

Gruptan çıkmayı hedeflediklerini söyleyen Nevriye Yılmaz çok sıkı çalıştıklarını söyledi ve sözlerini şu şekilde bitirdi , “Sezonu sağlıklı bir şekilde bitirirsek yazın olimpiyat elemelerinde beraber olacağız. Genç oyuncular daha fazla şans buluyor ve bu onlar için güzel bir tecrübe oluyor. İsrail maçının daha zor olacağını ama kazanacağımızı düşünüyorum. Takım çıkışta ve herkesin güveni oturmaya başladı. Son iki maçı evimizde kazanarak, gruptan namağlup çıkmak istiyoruz”