A Milli Takımımızın, Huawei Kupası'ndaki ikinci maçında Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşma öncesi Barış Hersek bir değerlendirmede bulundu.

Hırvatistan karşılaşmasının zorlu geçeceğine inandığını söyleyen Barış Hersek, “Hırvatistan zorlu bir ekip. Bu karşılaşma da zorlu geçecektir. Kendi açımızdan maç maç bakarsak, bu mücadelede yapacağımız hataları daha aza indirirsek çok büyük kazanç olacaktır. Hırvatistan karşılaşmasını en iyi şekilde oynayıp kazanmaya bakacağız” dedi.

Huawei Kupası'ndaki ilk maçında ev sahibi Litvanya’ya 86-74’lük skorla kaybettikleri karşılaşmayla ilgili de bir değerlendirmede bulunan tecrübeli oyuncu, “Dün akşam Litvanya karşısında oynadığımız maç, kendimizi görmek açısından önemliydi. İstanbul’da arka arkaya oynadığımız Bosna Hersek, Tunus ve Yunanistan maçından sonra iyi bir maç serimiz vardı. Litvanya bize oranla daha organize basketbol oynadı. Defansta yeterince sertlik gösteremedik, dolayısıyla maçta bir fark oluştu ve geri dönemedik. Bizim için iyi bir hazırlık maçı oldu diyebilirim” diye konuştu.

Litvanya maçına iyi başlayamadıkları için mücadeleyi kazanamadıklarını kaydeden Barış Hersek, “Maç içerisinde boş atışları değerlendiremedik. Bunun dışında savunmada da basit hatalar yaptık. Bu karşılaşma eksiklerimizi görme ve hatalarımızı da değerlendirme açısından iyi bir maç oldu. Ayrıca burada kamp çalışmalarımız şuana kadar güzel geçiyor. Kamp boyunca hemen her gün bir hazırlık maçı oynayacağız. Hırvatistan karşılaşmasıyla beraber daha az hata yapıp daha iyi sonuçlar elde etmeye bakacağız” açıklamasında bulundu.