Yeni Avrupa kulüp turnuvası olan Basketbol Şampiyonlar Ligi resmen yürürlüğe girdi. Basketbol Şampiyonlar Ligi yetkilileri 29 Haziran Çarşamba günü Almanya’nın Münih kentinde bir araya geldi ve 2016-17 sezonunda mücadele edecek takımları ve sezonun Eylül’de başlayacağını onayladı.

Yönetim ayrıca 21 Temmuz’da Münih’te turnuvanın kurasının çekileceğini de onayladı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi, sözlerinde durdu ve turnuvanın sportif başarı kriterlerine göre yapılacağını bildirdi. 31 farklı Avrupa liginden 48 farklı takım turnuvada yer alırken 17 ulusal şampiyon da sezonun açılışında yer alacak. Bunlar arasından 24 kulüp normal sezonda direkt olarak yer alacak. Kalan sekiz bilet ise eleme turunun ardından sahibini bulacak.

Dört normal sezon takım hakkı, Fransız kulüplerine verildi ki bu takımlar arasında lig ve kupa şampiyonları da yer aldı. İki normal sezon yeri İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Almanya’dan takımlara verildi. Çek Cumhuriyeti, Belçika, İsrail şampiyonları ise normal sezonda direkt olarak yer alacaklar.

Normal Sezonda yer alacak 24 kulüp:



Bununla birlikte 24 takım da iki eleme turu oynayarak normal sezon için kalan sekiz bileti elde etmeye çalışacak.

Bu kulüplerden 16’sı ilk eleme turunda yer alacaklar ve birbirleriyle hem içeride hem de dışarıda karşı karşıya gelecekler. Buradan sekiz takım ikinci eleme turuna kalacak ve burada da takımlar birbirleriyle hem içeride hem de dışarıda oynayarak normal sezonda yer almaya çalışacak.

Eleme Turunda yer alacak takımlar:

1.Eleme Turu



2.Eleme Turu

Basketbol Şampiyonlar Ligi, 27 Eylül’de Eleme Turuyla başlayacak. Normal sezon ise 20 Ekim 2016’da başlayacak.

Kaynak: Eurohoops