THY EuroLeague’in 18-20 Mayıs’ta Belgrad’da düzenlenecek Final Four organizasyonunda üst üste 2. kez şampiyonluk için mücadele edecek olan Fenerbahçe’nin taraftarlarının çok dikkatli olması gereken bir konu var. Bosna ve Sırbistan’da serbest gazetecilik yapan Gürkut Gürsoy’a ulaşıp aldığımız bilgilere göre, Belgrad’a gidecek olan taraftarları ‘hapis riski’ dahi bekliyor.

Bu durumun sebebi ise son dönemde iyice gerilen Kosova ile Sırbistan arasındaki siyasal ilişkiler...

5 BİNİ AŞKIN TÜRK TARAFTAR OLACAK

Belgrad’da 5 bin veya 5 bin 500 F.Bahçeli taraftarın olacağı tahmin ediliyor. Sırbistan ve Kosova arasındaki gerginlik sebebiyle; herhangi bir spororganizasyonu ya da Sırbistan ülke sınırları içerisinde Kosova bayrağı açmak, ‘terör eylemi’ olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle Final Four’u yerinden takip edecek olan Türk taraftarların çok dikkatli davranması gerekiyor. 

Kosova’ya dair herhangi bir tezahürat veya ülke bayrağı açılmasının, bunu gerçekleştiren taraftarların gözaltına alınmasına yol açabileceği belirtiliyor.

17 VE 19 MAYIS GÜNLERİ İKİ KRİTİK MAÇ VAR

Belgrad’da EuroLeague Final Four’unu takip edecek Fenerbahçeliler için 17 ve 19 Mayıs günlerindeki organizasyonlar, ‘ekstra dikkatli olmaları’ gerektiği anlamını taşıyor.
17 Mayıs günü, kendi tribünleri arasında ‘savaş’ olan Partizan’ın futbol takımı, Subotica’yı ağırlayacak.
19 Mayıs’ta da Kızılyıldız, Vozdovac’ı konuk edecek. Bu tarihlerde Fenerbahçelilerin, iki kulübün stadının bulunduğu Dedinje Mahallesi’nden uzak durmalarında fayda var.