Balıkesir Basketbol Kulübü Başkanı Gafur Çoymak, yaptığı açıklamada, Best A.Ş'nin sponsorluğu bıraktığını, bunun üzerine ligde Balıkesir Basketbol Kulübü olarak devam edeceklerini ve yeni bir sponsor için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Kulübün kurucusu olduklarını ve bugünlere gelmesinde çok mücadele verdiklerini anlatan Çoymak, şöyle konuştu:

"Bugün buralara geldiysek bizim gibi basketbol emekçileri sayesinde oldu. Balıkesir'e, basketbola bu takımla ilham kaynağı olduk. Bu anlamda Balıkesir'in basketbol şehri olmasında bu takımın ciddi katkısı var. Biz Best ile sponsorluk anlaşması yapmıştık. Ligden düşünce firma sponsorluğa devam etmeme kararı aldı. Biz Best'in bu düşüncesine anlayış gösteriyoruz. Best'in desteğini çekmesi basketbolun sonlanması demek değildi."

Çoymak, daha önce ligden çekileceklerine dair açıklamanın Best A.Ş. tarafından yapıldığını da vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim yönetim olarak böyle bir düşüncemiz asla olmadı. Yönetim olarak aldığımız kararla yola devem edeceğiz. Best A.Ş bundan sonra işin içinde olmayacak ama biz kaldığımız yerden basketbola devam edeceğiz. Amacımız Balıkesir Basketbol Kulübü olarak yola devam etmek. Ulusal veya yerel sponsor arayışı içerisindeyiz. Balıkesir'de ciddi bir basketbol potansiyeli var. Bu karar herkesi üzdü. Bu yüzden yola Balıkesir Basketbol Kulübü olarak devam etmek istedik. Şimdi bir yapılanma sürecine gireceğiz. Sponsor anlaşması sağladıktan sonra transferlere başlayacağız."