Instagram’daki hesabından yaptığı yazılı açıklamada Sırp yıldız şunları söyledi:

”Üç yıl önce bu kulübe geldiğimde takım arkadaşlarıma, takımım, taraftarlarım, İstanbul ve Türkiye’ye bu şekilde bağlanacağımı hiç düşünmemiştim …

Yaşam ve basketbol hakkında çok şey öğrendim. Bana her zaman takıma adanmış olmam gerektiğini ve kazanma kültürü içinde her şeyin başarılabileceğini öğretti.

NBA rüyalarımın peşinde koşma zamanı geldi ve bana bu yolda yardımcı olan tüm insanlara bu “veda mektubu” ile değinmek istiyorum.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım‘a, tüm organizasyona ve çalışanlarımıza (Defne, Maurizio, Murat, İlker, Egemen, Cenk, Selim, İsmail, Sefa, Faik, Yılmaz, Erkan, Burak,
Erdal, Murat ve Kazım’a teşekkür etmek istiyorum)
. En iyi koşulları sağlamaktan sorumluydular ve bizi başarılı kılmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.

Ayrıca, yardımcı antrenörlerim Erdem, Iski, Berkay, İlker ve tüm takım arkadaşlarım Pera, Bobi, Ekpe, Gigi, James, Kostas, Jan, Kalina, Melih, Ahmet, Berk, Ege ve Ahmet‘e teşekkür ediyorum.

Ayrıca Bata Zimonic’e gelişmem için bana zaman ayırması, Vlada Androic‘e de tüm tavsiyeleri için teşekkürlerimi sunarım.

Fenerbahçe’ye katılmama en büyük sebeplerden biri olan kişiye çok özel bir teşekkür borçluyum Zeljko Obradovic. Koşullar ne olursa olsun bana fırsat ve sınırsız destek verdi.

Sahada yaşam ve basketbolla ilgili çok şey öğrendim.

Son olarak Fenerbahçe’nin tüm taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. En zorlu anlarda bile kulübü ve oyuncularını desteklemeyi asla bırakmıyorlar. Gücünüz ve hassasiyetinizle kulüp olarak elde ettiğimiz başarıların birçoğuna taşıdınız. Hep benim bir parçam olacaksınız.

Bahsettiğim insanlardan oluşan ekip, onlara ne kadar bağlı olduğumu ve bana ne kadar yardım ettiğini gösterdiler. Bu benim için çok zor bir karardı. Sonuçta, bunların hepsi benim kariyerimdeki doğal bir yoldu.

Eminim ki çok sayıda güzel anı vardır, büyük başarılar ve hayat boyu sürecek dostluklar kalacaktır.
Hepinizi seviyorum.”