Merakla beklenen karşılaşmanın ilk çeyreğinde terazinin kefesi Arjantin’den yana ağır bastı. Andrés Nocioni’nin ilk bölümdeki çılgın üç sayı performansı (4/5) ve oldukça pozitif hücum yerleşimleriyle Brezilya’yı savunmada çaresiz bırakan Manu Ginóbili ve takım arkadaşları, savunmada ise hemen hemen tüm toplu ve topsuz hareketleri ilk opsiyonda bozmayı başararak skorda öne fırladı. Temponun hiç düşmediği çeyreğin son anlarında da hata yapmayan Arjantin, ilk çeyreği 28-19 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Brezilya’nın artan savunma baskısıyla beraber rüzgar ters yönden esmeye başlayınca aksiyonun hücum tarafında problemler yaşayan Arjantin, Brezilya’nın tarif edilmesi zor baskılı oyunu karşısında çözüm odaklı basketboldan uzaklaştı ve ev sahibi Brezilya seyircisinin de desteğini arkasına alarak inanılmaz bir hücum performansı ortaya koydu. Bu on dakikalık bölümde 33 sayı üretmesinin yanı sıra savunmada da ilk çeyreğe oranla daha az yerleşim hatası yapılan bir oyun sergileyen Brezilya soyunma odasına 52-44 önde girmeyi başardı.

Maçın ikinci yarısında oyun içi yoğunluk ve gerginlik ilk yarının da üstüne çıktı. İkinci çeyrekte kaybettiği ivmeyi yavaş yavaş geri yakalama çabası gösteren Arjantin, Facundo Campazzo, Manu Ginóbili ve Andrés Nocioni üçlüsünün etrafında şekillenen hücum çeşitliliği neticesinde parkedeki mücadeleye ortak olmayı bildi. Brezilya’nın Nenê ve Marcelo Huertas ile gösterdiği direnç geçici bir süre fayda sağlasa da Arjantin karar çeyreğine aradaki sayı farkını biraz daha azaltarak 62-57 geride girdi.

Oyunların en keyifli karşılaşmalarından birinin son çeyreğinde ise heyecan bir an olsun yerini sükunete bırakmadı. Her iki ekibin de dönemsel olarak önde baskıyı denediği ve sık sık serbest atış çizgisinin ziyaret edildiği final çeyreğinde son sözü maç boyunca üç sayı çizgisinin gerisinden Brezilya’nın canını fazlasıyla yakan Andrés Nocioni söyledi. Yıldız ismin bitime saniyeler kala kullandığı üç sayılık atış, çemberin her iki yanında sekip yükselmesine karşın basket olunca skor 85-85’e geldi ve uzatma çeyreğine gidildi.

Kırk dakikalık oyunun getirdikleri, hiç düşmeyen oyun içi yoğunluk ve tempo, karşılaşmanın tek uzatma çeyreğinde sonuçlanmayacağının habercisi gibiydi ki nitekim de yavaş yavaş yorgunluk belirtilerinin görülmeye başlandığı ve her iki takımdan da bazı oyuncuların ciddi faul problemleri yaşadığı bu beş dakikalık bölüm de eşitlikle sonuçlandı. (95-95)

İlk uzatma çeyreğinde olduğu gibi ikincide de takımını sırtlayan ve en kritik anda sorumluluk alarak üst üste iki üç sayılık isabet kaydeden Facundo Campazzo Arjantin adına zaferin habercisi oldu. Leandro Barbosa’nın hücumdaki tüm bireysel çabalarına karşın Carlos Delfino’nun serbest atış çizgisindeki iki başarısız atışının ardından Manu Ginóbili’ye hücum ribaundu veren Brezilya, maça daha fazla tutunamadı ve uzun yıllar boyunca unutulmayacak enfes maçtan 111-107 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Arjantin gruptaki üçüncü galibiyetini elde ederken ev sahibi Brezilya tek galibiyette kalmaktan kurtulamadı. Arjantin’de Facundo Campazzo&Andrés Nocioni ikilisi 70 sayı, 15 ribaund, 11 asist, 5 top çalma ve 71 verimlilik puanı üretme başarısı göstererek geceye kelimenin tam manasıyla damga vurmuş oldu.