Milli basketbolcu, okulun salonunda gerçekleştirilen antrenmanda öğrencilere deneyimlerini aktardı. Cedi Osman, çalışma sırasında basketbolun temel teknikleri konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim verdi.

Organizasyonla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç basketbolcu, öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu ve projenin basketbolu sevdireceğini söyledi.

Kendisinin de aynı süreçten geçerek belli bir noktaya geldiğini hatırlatan Cedi Osman, şunları kaydetti:

"Ben de top sürerken ilk başlarda yere bakıyordum. Hala bakıyorum. Bunlar en zor ve keyifli zamanlardır. Güzel bir proje. Basketbolu sevdirmek güzel. Bana göre en iyi spor basketbol. Sürekli dinlenmeli, düzenli yemeli ve çok çalışmalısınız. Bunları yaptığınızda nerelere geleceğinizi herkes görüyor. Sadece çok çalışmak gerekiyor. Erken yaşlarda hedef belirlemek lazım. Bu hedefleri belirlediğiniz zaman daha kolay olur. Kötü günlerinizde bu hedefleri hatırladığınızda size moral olur."

Kısa süreli antrenörlük deneyimi yaşadığının hatırlatılması üzerine Cedi Osman, "Yaş itibarıyla henüz küçük oldukları için bir şey yapamazsınız. Yeni basketbola başlıyorlar. Her şeyin zamanı var, yavaş yavaş düzelecektir" ifadelerini kullandı.

Milli oyuncu, antrenmanın ardından katıldığı panelde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

THY Avrupa Ligi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Anadolu Efes'in 8 haftalığına gerçekleştirdiği program, Cedi Osman'ın katılımıyla 5. haftayı tamamladı.

Kaynak: NTV Spor