Fenerbahçe Basketbol ve Türkiye Milli Takımının efsane oyuncularından biri olan ve TBF'nin üst yöneticisi konumunda bulunan Ömer Onan yaptığı açıklamada A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Eylül ayında kritik iki maça çıkacağını söyledi.

A Milli Takım’ın 14 Eylül’de Karadağ, 17 Eylül’de ise Slovenya’yla karşılaşacağını hatırlatan Onan sözlerine şöyle devam etti:

“A Milli Erkek Basketbol Takımı, 14 ve 17 Eylül’de çok kritik iki maç yapacak. İkide iki yapabilirsek 2019’da Çin’deki Dünya Kupası’na büyük ihtimal katılırız. O açıdan çok önemli. Ersan İlyasova’nın da geleceğine inanıyorum. Vilbekin ve Ömer Faruk Yurtseven de gelecek. Herkes A Milli Takım’a, ülkesine, formasına, bayrağına sahip çıkacaktır. Kadın takımı da bizi hep gururlandırdı. Çok iyiler ve bugüne kadar yapılmayanı hep yaptılar. İspanya’da 22-30 Eylül’de Dünya Kupası var. Onun için çalışıyorlar. İyi bir derece alacağımıza inanıyorum. İlk 5’e girersek olimpiyatlara da gitmeye hak kazanacağız. Bu açıdan da bizim için önemli.”

NBA’de forma giyen milli basketbolcular Furkan Korkmaz ve Cedi Osman’ın milli takım için özveride bulunduğunu vurgulayan Onan, “Furkan ve Cedi, son milli maçlara geldi. Onlar her zaman canla başla gelmeye çalışıyor. Kadromuzda olacaktır. Kolay bir süreç değil. NBA’de sezon öncesi hazırlıkları başlıyor ama oyuncuların karakter göstermesi gerekiyor. Furkan ve Cedi ilk senelerinden NBA’de kalıcı olabileceklerini net bir şekilde gösterdi. İkisi de çok genç ve pırıl pırıl. İkisi de yorgun olmalarına rağmen son milli maçlara geldiler ve aslanlar gibi performans gösterdiler. Onlar da takımımızla birlikte olacak.” diyerek sözlerini tamamladı.