Sarı-Kırmızılılar ilk olarak, takımda tutmak istediği yabancılarına teklifte bulundu. Sakatlık sorunlarını bir türlü atlatamayan Caleb Green dışında tüm yabancılarıyla yeniden anlaşmak isteyen Cim Bom'a, Chuck Davis'ten beklenilmeyen bir yanıt geldi.

Basket Faul sitesinin haberine göre; sezon ortasında takıma dahil olan ve gösterdiği performansla Euro Cup'ın kazanılmasında büyük pay sahibi olan 32 yaşındaki ABD'li forvetten, yönetime "Basketbolu bırakıyorum" yanıtı geldi.

Ülkemizde 1'er yıl Ted Kolejliler, Aliağa Petkim ve sonrasında 7 yıl Banvit forması giyen Chuck Davis'in bu açıklaması, basketbolseverlere hiç de yabancı değil.

BU İLK DEĞİL...

Hatırlanacağı üzere Eurocup şampiyonluğunun ardından katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Ergin Ataman Davis'le ilgili; ''Aslında onu sezon başında istemiştik. Ama basketbolu bıraktığını öğrendik. Sonrasında özlediği için geri dönme kararı aldı ve sezon ortasındaki teklifimizi kabul etti'' ifadelerini kullanmıştı.

Davis dışında, Errick McCollum, Stephan Lasme ve Blake Schilb'le görüşmeler sürerken, Galatasaray'la 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Vladimir Micov, gelecek sezon takımdaki yeri kesin ilk yabancı oyuncu olacak.

Gelecek sezon Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş'la birlikte Euroleague'de ülkemizi temsil edecek Galatasaray Odebank'ta, başantrenör Ergin Ataman, 10 milyon Dolarlık bir bütçe istediklerini belirtmişti.