Bosna Hersek’i 66-58 mağlup ettiğimiz maç sonrası NTV Spor ekranlarında görüşlerini dile getiren Başantrenör Ergin Ataman, takımın hazırlık maçları oynandıkça daha iyi olacağını belirtti:

“Bosna Hersek’e karşı çok ciddi bir maç yaptık. Çok atletik bir takım görüntüsü çizdik ve mücadelemizden çok memnunum. Genç oyuncularımız çok hareketliydi. Her geçen maç daha iyi olacağız.”

“Boyalı alana penetre eden oyuncumuz çok yok. Sinan ve Ersan bunu yapan oyuncular. Melih ve Dixon bu tarz oyuncular değiller. Ersan takıma kısa süre önce katıldı, Sinan da ameliyatı sonrası sakatlığını yeni atlatıyor. Onların durumu daha iyi oldukça, pota altına daha çok giren bir takım olacağız.”

“İki haftadır çalışıyoruz ve bazı şeyler oturdu. Oyuncular birbirleriyle oynamaya alıştılar. Her geçen gün takım içi iletişim daha iyi olacak. Buradaki her oyuncu takım için oynuyor. Tabii ki yıldızlar önemli ama başarıyı takım olarak kazanacağız.”

A Milli Takim Bosna Hersek Maci 20150812 10

“Kazanma alışkanlığı edinmek istiyoruz”
Milli takımın deneyimli oyuncularından olan Semih Erden, hazırlık maçlarını kazanmalarının önemli olduğunu belirtti. Erden bu maçlardan zaferle ayrılarak, kazanma alışkanlığı edineceklerini belirtti.

“Bormio’dan sonra yaptığımız ilk hazırlık maçı. Bormio’da çok yüksek tempoda antrenmanlar yaptık. Tunus ile yaptığımız iki maçla antrenmanı kapattık. Tüm maçları kazanmak istiyoruz çünkü Almanya öncesinde kazanma alışkanlığı edinmeyi hedefliyoruz. Güzel maçlar bizi bekliyor. Daha güzel galibiyetler alacağız.”

Bormio kampını oldukça verimli geçiren Semih Erden, önemli olanın sahada göstereceği performans olduğunu belirtti:

“Bormio kampı benim için çok olumlu geçti. Çok iyi çalıştım. Antrenman performansım hakkında çok yorum yapmak istemiyorum. En güzel cevabı sahada gösterdiğim performansla verebilirim. Sahada mücadele edip takıma katkı verdikçe kendimi daha iyi hissedeceğim. Takım olarak beraber oynamak ve kazanmak istiyoruz. Tüm maçlara kazanma hırsıyla çıkıyoruz. Asıl önemli olan Almanya’da oynayacağımız Avrupa Şampiyonası ve orada istediğimizi almak.”
(Tbf)