A Milli Basketbol Takımımızın koçu Ergin Ataman, futbol milli takımımızda krize yol açan prim sorunu hakkında yorumlarda bulundu.

“MİLLİ TAKIM’A PRİM İÇİN GELİNMEZ”

“Hiçbir oyuncu, hiçbir teknik adam Milli Takım’a prim için gitmez. Ama orada bir ücret veriliyorsa da onu alır. Bunu tartışmak yanlış”

“Hem futbol hem de basketbolda asıl sorun prim değil, Türk oyuncuların yeterli şansı bulamamasıdır”

Yerli oyuncular neden ülkemizde süre şansı bulamıyor?

“İspanya’nın bizi Avrupa Şampiyonası’nda 3-0 yenmesi doğal. Çünkü kadrolarına bakınca Avrupa Birliği üyesi ülkelerin en elit liglerinde devamlı forma giyen, sorumluluk alan futbolcuları var. Türk spor teşkilatı burada bir karar vermeli ve A Milli Takım’a oyuncu yetiştiren bir formül üretilmeli”

“FURKAN NBA’E GİTMESİN”

“Furkan Korkmaz, Anadolu Efes’te kalsın ya da Avrupa’da bir takıma gitsin, NBA’in yerine… Cedi gitmiyor bugün NBA’e, ki o Furkan’ın çok önünde. Bogdan Bogdanovic bile gitmiyor Avrupa’nın en iyi iki numarası… Furkan çaylak, giderse Furkan Aldemir gibi olur.

“İKİ BÜYÜK KUPA VAR AMA…”

“Fenerbahçe Euroleague’de final oynamış, Galatasaray ise, EuroCup’ı kazanmış. Düşününce böyle bir ülkenin takımının Avrupa şampiyonu olması ya da Rio Olimpiyatları’na direkt katılım hakkını kazanması lazım. Ama gerçekler böyle değil… Milli Takımlar düzeyinde başarı gelmesi için birçok şeyin değişmesi gerekiyor.