Geçen sezon Euroleague'de sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Nemanja Bjelica, Fenerbahçe Ülker'den ayrıldı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şöyle:

"İki sezon boyunca Fenerbahçe Ülker formasını başarıyla terleten Nemanja Bjelica, sözleşmesindeki çıkış opsiyonunu kullanarak kariyerinin bundan sonraki bölümünü NBA'de sürdürmek istediğini kulübümüze iletmiş bulunmaktadır.

Sarı lacivertli forma altında büyük başarılara imza atan ve 2014-2015 Turkish Airlines Euroleague sezonunda En Değerli Oyuncu seçilen Nemanja Bjelica'ya bugüne kadarki katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde ise kendisine başarılar dileriz."

Tarihinde ilk kez Final Four'a yükselen Fenerbahçe Ülker'in en önemli isimlerinden biri olan 27 yaşındaki Bjelica, Euroleague'de normal sezonda oynanan 27 maçta da görev aldı ve 11.9 sayı, 8.6 ribaunt, 1.9 asist ortalamaları tutturdu.

2.09m boyundaki Bjelica toplam 24 üçlük atışta isabet sağlarken, sezon boyunca kendisinden uzun boylu olup daha fazla üçlük isabet bulan sadece bir oyuncu oldu.

Hem ribaunt hem de sayı ortalamalarında sezonun en iyi ikinci ismi olan ve maç başına ortalama 27:43 dakika parkede kalan Bjelica, bu alanda ise sezonu 3. sırada tamamladı.