İlk maçta Beşiktaş TRC İnşaat'ı konuk eden sarı-lacivertliler, derbide rakibini 43 sayı farkla 97-54'lük skorla mağlup etti. Mücaledeye Tuğçe ve Sevgi'nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe, 5-0'ı buldu.

Konuk ekip Snytsina ve Anderson ile direnmeye çalıştı. Sarı-lacivertlilerde; benchten gelen Iagupova, boyalı alanda hakimiyet kurdu ve ilk çeyrek 27-13 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçildi.

Ön alanda baskı yapan Fenerbahçe, rakibini top kayılarına zorladı. Elizabeth Williams'ı içeride iyi besleyen Olcay-Iagupova-Cruz üçlüsü, buldukları skorlarla da farkın açılmasını sağladılar.



IAGUPOVA FARK YARATTI

Konuk ekip Anderson ile direnmeye çalışsa da bu Beşiktaş için yeterli olamadı. Ara ara Snytsina-Melisa ikilisinden skor katkısı gelse de bir oyuncu daha bulunamaması farkın büyümesine neden oldu.

İlk yarıyı 51-25 önde tamamlayan Fenerbahçe'de Williams-Iagupova ikilisi kaldıkları yerden devam ettiler. Yüzdeli oynayan ikiliye Zandalasini de eklenince fark korunmakla kalmadı artmaya devam etti.

KANARYA, KARTAL'I TOP KAYIPLARINA ZORLADI

Hücumdaki agresifliğini bir an olsun bırakmayan sarı-lacivertliler, genç oyunculardan oluşan rakibi karşısında son bölüme 75-43 önde girdi.

Oyundaki üstünlüğü ve agresifliği bir an olsun bırakmayan Fenerhabçe Öznur Kablo, mücadeleden 97-54'lük galibiyetle ayrılmasını bildi. Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla başlayan sarı-lacivertliler, ligdeki ilk maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi.

Fenerbahçe Öznur Kablo'da; Iagupova 21 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken Williams 20, Zandalasini 11 sayıyla oynadı. Beşiktaş TRC İnşaat'ta ise; Yvonne Anderson 20 sayı, 10 ribaundla double-double yaptı.



Günün diğer maçlarında alınan şonuçlar ise şöyle:

Samsun Canik Belediye - Adana Basketbol: 44-93
BOTAŞ - Ormanspor: 64-72
İzmit Belediyespor - Elazığ İl Özel İdare: 100-101
Çukurova Basketbol - Hatay BŞB: 70-70 (Uzatma 75-80 )