Furkan Aldemir, grup içinde ilk 2 sırayı hedeflediklerini ifade ederken, Cedi Osman ise fiziksel anlamda kendini iyi hissettiğini ve takıma katkı vermek adına elinden geleni yapacağını söyledi.

Furkan Aldemir: “Hedefimiz Grupta İlk İki Sıra İçinde Yer Almak”
-Şampiyonaya sayılı günler kaldı, İstanbul’daki son antrenman öncesi kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
Furkan Aldemir: Açıkçası dün antrenmandan önce daha iyi hissediyorduk çünkü dün Doğuş sakatlandı ve çok üzüldük. Çok iyi bir form yakalamıştı son turnuvada. Onun eksikliğini de hissedeceğimizi düşünüyorum. Başka da sakatlık yaşamak istemiyoruz. Takım olarak son hazırlık turnuvasını iyi geçirdik, iyi sinyaller verdik. Önümüzde zor bir şampiyona var, zor bir grup var. Çalışmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor. Almanya’da seyircimiz de olacak, onların desteği ile beraber ilk grubu atlayıp oradan üst turlara doğru devam etmek istiyoruz. İşimiz kolay değil ama genç ve iyi bir takımız, ben başarılı olacağımıza inanıyorum.

-Takımın en güçlü ve zayıf yönlerini nasıl analiz edersin?
Furkan Aldemir: En güçlü yönümüz savunma iken en zayıf yönümüz belki de hücum. Hücuma yönelik bir takım olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Daha çok savunma yaparak oyunda kalmaya çalışıyoruz. Maçlarda yediğimiz sayıları belli bir sınırda tutmalıyız. Bunu bilerek gidiyoruz Almanya’ya. Hücum yönü güçlü arkadaşlarımız da var ve savunma kısmında da herkes sorumluluğunun farkında. Sistemimizin farkındayız ve düzenimize bağlı kalırsak iyi işler de yapacağımızı düşünüyorum.

-Şampiyonanın en zor grubunda mücadele etmeye başlamadan önce aklınızda nasıl planlar var?
Furkan Aldemir: Gruptan çıkmamız gerekiyor ama dördüncü olmak da işimize gelmiyor çünkü çapraz eşleşmeden rakibimiz o tarafın muhtemel birincisi Fransa olabilir. Bu durumda grupta en az üç galibiyet almamız gerektiğini düşünüyorum. Maçların hepsine konsantre olmamız gerekiyor ve ilk maçımız olan İtalya mücadelesi çok önemli. İtalya maçını kazanırsak belli bir ritim tutturup devamını getirebiliriz. Bu nedenle şimdiden İtalya maçı hazırlıklarına başladık, rakibimizi analiz ediyoruz. Bizim hedefimiz grupta ilk ikiye girmek. Devamında da çapraz eşleşmeden gelecek takımı bekleyeceğiz.

Cedi Osman: “Takım Olarak Birbirimize Kenetlendik”
-Yolculuk öncesi hissettiklerini öğrenmek isteriz…
Cedi Osman: Şampiyonaya üç gün kaldı. Tamamen hazırız. Bugün de son idmanımızı yapıp akşam saatlerinde Berlin’e uçuyoruz. Kendimizi çok iyi hissediyoruz. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Takım olarak da birbirimize kenetlendik. Şimdi tek hedefimiz İtalya karşılaşmasından itibaren maçları teker teker kazanmak. İtalya mücadelesi bizim için çok önemli çünkü gruptan çıkmak istiyorsak önce İtalya’yı yenmemiz lazım, sonra da Almanya, İzlanda, Sırbistan… Bu maçları kazanırsak yarı finale kadar yolumuz açık diye düşünüyorum.

-Sen kendini bu takım için ne noktada görüyorsun?
Cedi Osman: Şanssız bir sakatlık yaşadım, bu tip şeyler olabiliyor. Dün de Doğuş Balbay’ın başına gelen olay ve Avrupa Şampiyonası’nda bizimle olamayacak olması bizi çok üzdü. Sürekli pozitif düşünmek ve en iyi şekilde sahaya dönmek istiyorum. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. İki gündür bu üçüncü idmanım olacak, ağrım da yok. Ben takımın en genç oyuncularından biriyim Furkan’dan sonra, elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. Özellikle ben, Kartal ve Furkan enerjimizle takıma en güzel şekilde katkı vermeye devam edeceğiz.

Röportaj: Şansın Tokyay
Kamera: Murat Kubilay Öztürk