A Milli Erkek Takımımız’dan, NBA draftlarına kadar açıklamalarda bulunan genç yıldız, ‘’Olimpiyat Elemeleri’nde rakiplerimizin ne yapacağından çok, bizim ne yapacağımız önemli’’ diye konuştu.

Olimpiyat Elemeleri için geride kalan bir hazırlık dönemi var. Sen nasıl değerlendirirsin bu aşamayı?
Ben Antalya ve İtalya kampına katılamadım. Çünkü benim bu dönemde Amerika’da draft için bazı hazırlıklara ve testlere girmem gerekiyordu. Takıma Bobby ile birlikte yaklaşık 5-6 gün önce katıldık. Takımda olumlu bir hava var. Herkes çok pozitif ve ümitliyiz. Olimpiyatlara gitmeyi çok istiyoruz… Tabii ki bu kolay olmayacak. Çok iyi rakipler var. Hata yapma lüksümüz yok ve her maçı çok iyi oynamalıyız. Dediğim gibi takım olarak kenetlenirsek yapamayacağımız bir şey yok.

Furkan-Korkmaz-ibrahim-kalkan

Kanada ve Senegal ilk olarak gruptaki rakiplerimiz… Rakiplerimiz hakkında neler söylersin?

Rakiplerimiz hakkında genel konuşmak istiyorum. Her rakibin farklı silahları var. Bazıları atletik, bazıları şutör ve tempolu oynamayı çok seviyorlar. Bizim bu düzeni bozmamız gerekiyor ve bizim de kendi basketbolumuzu sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bence rakiplerin ne yapacağından çok, bizim ne yapacağımız çok önemli…

Filipinler çok farklı bir kültür… Günler öncesinden orada olacağız. Alışma süreci için olumlu olacağını düşünüyor musun?

Bazı oyuncular kamp yapmayı sever, bazıları sevmez. Ama tatile gitmiyoruz. Oraya bir hedef uğruna gidiyoruz. Bunun farkındayız. Tabii ki iyi etkileri olacaktır. Dediğiniz gibi farklı bir ortam, belki orada bir-iki gün bile fazla kalmak bizim canımızı sıkabilir ama sonuçta Milli Takım forması için oynayacağız. Kimsenin pek canının sıkılacağını düşünmüyorum. Umarım Filipinler’e çabuk alışırız.

Furkan-Korkmaz-20160625-4

Başantrenör Ergin Atman draftınla ilgili soruya seninle gurur duyduğunu söylemişti. Sen nasıl hissediyorsun?
Draft ile ilgili hala şoktayım. 26. sırada seçilmeyi hiç beklemiyordum. Planlarımda ilk 20’den seçilmek vardı. Biraz dengeler alt üst oldu. Çok zor bir karar oldu benim için… Son ana kadar bekledim, biraz risk aldım açıkçası. Hala şoktayım. Hiç beklemediğim bir sıradan ve takımdan seçildim. Bundan dolayı mutsuz muyum? Tabii ki değilim. Draft edilmiş bir oyuncu olarak bakılıyorum artık… Ama dediğim gibi menajerimle, ailemle ve arkadaşlarımla konuşup en doğru kararı vermeye çalışacağım.

Cedi Osman da geçtiğimiz sene draft edilmişti. Aynı jenerasyondan gelen oyuncularsınız. NBA hakkında aranızda konuştunuz mu?

Cedi ile çok yakınız zaten… İki senedir de A takımda beraberiz. Birlikte çok fazla zaman geçiriyoruz. Belki de ailelerimizden daha fazla zaman geçiriyoruz birlikte… Tabii ki onun da fikrini aldım. Ne düşünüyorsun diye sordum. Umuyorum ileride Cedi ile birlikte yine aynı takımda oynarız.