Kadınlar Euroleague A Grubu’nda 14. hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Fenerbahçe’yi konuk etti. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Fenerbahçe 60-71 kazandı.

Avrupa’da oynadığı 13 maçta 11 galibiyet alan Fenerbahçe, Galatasaray’ karşısında da çıkışını sürdürerek 14’te 12 yaptı. Grubundan lider çıkan Fenerbahçe, son 8 etabında B Grubu’nun 4’üncüsü ile eşleşecek.

Gruptan çıkmayı maç öncesinde garantileyen Galatasaray’ın ise Fenerbahçe karşısında alacağı sonuç sonrasında grup sıralaması belli olacaktı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla birlikte grup 4’üncüsü olarak çeyrek finale uzandı. Sarı-kırmızılılar B grubu 1’incisi ile eşleşecek.

Bu arada iki ekip, Avrupa’daki mücadelelerinin ardından 14 Şubat Pazar günü de Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 19. haftasında Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, ligde 15 galibiyet ve 3 yenilgiyle puan cetvelinin en üst sırasında yer alırken, Galatasaray ise 12 galibiyet ve 6 mağlubiyetle beşinci sırada bulunuyor.