Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, GS TV’de yayınlanan Yenilmez Armada programında Eyüp Yıldız’ın sorularını yanıtladı.


Ömer Yalçınkaya, transferi kapattıklarını açıklarken, “Ersin Dağlı le ilgilenmedik. 7. yabancı almayacağız. Sakatlık veya başka sorun yaşamazsak 7. yabancıyı düşünmüyoruz. Zoran Erceg ile sezon bitince görüştük. Ancak bütçesel olarak ve Caleb Green’deki ısrarımız nedeniyle olmadı. Gelseydi 7. yabancı olacaktı. Pivot pozisyonunda ise Lasme ve Dorsey, ikisi de müthiş. Umarım sağlıklı bir sezon geçirirsek ihtiyacımız olmayacak” diye konuştu.

Ömer Yalçınkaya, Huertas transferinin gerçekleşmemesiyle ilgili olarak da konuştu. Yalçınkaya, “Huertas transfer listemizin ilk sırasındaydı. Ergin Hoca onu çok istedi. Ancak kendisi NBA’i istiyordu. NBA’dan olumlu cevabı alana kadar sakin bir şekilde bekledik. Alternatifimiz vardı. O olmasa Collum olacaktı. McCollum bence çok değerli bir oyuncu. Her gün üstüne koyuyor. Müthiş bir enerjisi var. Kendisini kanıtlamış bir oyuncu” değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Güler’in takımın gizli kahramanı olduğunu kaydeden Yalçınkaya, “Bizim gizli bir kahramanız var Sinan Güler. Her işi yapıyor. Bu yüzden bizim oyuncu kurucu gibi bir eksiğimiz yok. Oyun kurucu rotasyonunda Sinan’ın varlığı nedeniyle eksiğimiz bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerden Caleb Green’in durumuyla ilgili konuşan Yalçınkaya, “Caleb Green yaz başında ufak bir sakatlık geçirdi. Kampa geldiğinde sakatlığı sürüyordu. Biz de sağlık kontrolünü yaptıktan sonra süre verdik. Sakatlığı geçmesi halinde bizimle devam edecekti. Caglari Turnuvası’ndaki iki maçta da yer almadı. Son Sassari maçında Caleb Green, 20-25 dakika süre aldı ve kendisinde emin olduk. O da artık kadromuzda yer alacak” dedi.

Sponsor çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ömer Yalçınkaya, “Açıkçası sponsorumuz büyük ihtimalle belli oldu, Odeabank erkek tarafına geçecek. Kadın takımı için görüşmelerimiz sürüyor. Can Topsakal büyük uğraşlar veriyor. Odeabank transfer dönemindeki bütçemizi büyük ölçüde karşılayacak” diye konuştu.

Ömer Yalçınkaya Eurocup maçlarının yayını için de TRT Spor ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi. 

Kaynak:basketfaul