Galatasaray Eurocup'ta ikinci karşılaşmasından çok rahat galip ayrıldı 89-65 . Rakibine karşı bulduğu fırsatları kalite farkıyla iyi değerlendiren Galatasaray son derece kolay bir galibiyete ulaştı. Galatasaray'lı taraftarların takım 17 farkla öndeyken sahaya attığı meşale ve ses bombalarına kimse anlam veremedi.

Galatasaray masaya yumruğunu vurarak başladı maça. İlk hücumlarda iki taraf dengede gibi görünse de Galatasaray gerçek gücünü ortaya koydu. Lasme ile Green'in ürettiği sayılara çözüm bulamayan AEK karşısında çeyreğin sonunda fark 11'e kadar çıktı. Blake Schilb'in verimli oyunu skoru buraya getiren noktaydı. Ayrıca McCollum ilk çeyrek sadece 1 dakika oynadı.

İkinci çeyreğin başında Göksenin'in üst üste iki turnikesi skoru iyice rahatlattı. Tam bu noktada sahaya atılan sebebini kimsenin anlamadığı meşaleler ve ses bombası oyunun duraklamasına sebep oldu. Geçtiğimiz maçta da kötü oynayan ve artık sayı üretmesi gereken Errick McCollum sorumluluk alarak Göksenin'e katıldı. Bu iki isimden üst üste 4 üçlük bulan Galatasaray devre arasına da 48-27 önde girdi.

Galatasaray ikinci devreye çıkmayı unuttu. İlk 4 dakika 20 saniye içinde AEK 10-0'lık seri yakaladı. Neyse ki devreye Sinan girdi. Bir üçlük bir ikilik bir de asist yaparak takımının
müthiş bir seri yakalamasını sağladı. Çeyreğin ilk kısmında 10 sayı atan AEK çeyreğin geri kalanında sayı üretemeyince fark da giderek açıldı. Çeyreğin son 5 dakikası içinde skor Galatasaray lehine 16-0 olarak oluştu.

Son çeyrekte artık pek fazla süre bulamayan oyuncularına şans veren iki takımın mücadelesi oyunda bir değişiklik yapmadı. Galatasaray karşılaşmadan 89-65 galip ayrılarak grupta ikide iki yaptı.

Galatasaray'da toparlanmaya başlayan Joey Dorsey 23 dakikada 14 sayı 12 ribaund ile double double yapmayı başardı. Göksenin hatasız oynadığı karşılaşmayı (5/5 üçlük 2/2 ikilik) 21 sayı ile tamamladı. Errick McCollum ise 25 sayı 6 asist ile oynadı.

AEK'da geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de oynayan Chris Warren 3 sayı 1 top çalma 1 asist ile pek etkili olamadı.Dusan Sakota dış atışlardaki müthiş performansıyla (6/11 üçlük) 20 sayı üretti. Eski Galatasaray'lı Malik Hairston iki sportmenlik dışı faul yaparak diskalifiye oldu.

Kaynak: Basketfaul