Eurobasket 2017’de Son 16 Turu’da bugün Türkiye ile çeyrek finale kalabilmek için mücadele verecek olan İspanya’da Juancho Hernangomez, ev sahibi ülke ile oynamanın zor olduğunu belirterek, ”Tam bir NBA Play-Off maçı gibi olacak” dedi.

EFE Haber Ajansı’na konuşan 21 yaşındaki İspanyol power forvet, Türkiye ile oynayacakları maçın atmosferinin henüz NBA’de yaşamadığı play-off’a benzetirken, ‘‘Bu kazananın yoluna devam edeceği bir maç. Herkesin en iyi performansını sergilemesi gerekiyor. Taraftarların vereceği ekstra destek bir baskı yaratacak. Türkiye’nin bir çok kozu var. Ben her zaman daha iyi olabiliriz diye düşünüyorum.“dedi.

Ev sahibi ile oynamanın her zaman zor olduğunu söyleyen 2.06’lık oyuncu, ”Çünkü evlerinde oynuyorlar, tempoyu bazen çok zorluyorlar ve bizim maçı kontrol altına almak zorundayız. Yapmamız gereken şey ise oyunu yavaş yavaş avantajımıza getirmek.” dedi.

Takımdaki Gasol kardeşlerin oldukça deneyimli olduğunu ve Türkiye gibi kritik karşılaşmaları çok oynadıklarını söyleyen Juancho Hernangomez “Türkiye bize ‘hoşgeldiniz’ demek isteyecektir. Ama bence bu bir oyundan daha fazla olacak ve mutlaka odaklanmalı, sakin olmalı ve her şeyi vermeliyiz” şeklinde konuştu.