Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Takım’ın 2017 Avrupa Şampiyonası’nda şu ana kadar sergilediği performanstan gurur duyduklarını söyledi.

Hidayet Türkoğlu, A Milli Takım’ın genç isimlerin ağırlıkta olduğu bir kadrosu bulunduğunu dile getirerek, “Genç ve tecrübesiz bir kadro olmamıza rağmen sahaya çıktıklarında mücadele ve istekleriyle Türk halkının gurur duyacağı, ayakta alkışlayacağı bir ekip oluşturmaya çalıştık.” dedi.

Avrupa Şampiyonası’nın grup aşamasını dördüncü tamamlayan ay-yıldızlı takımın yarın son 16 turunda İspanya ile karşılaşacağını hatırlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:

“Grupta bazı maçları son anda kaybettik. Bu da bizim sıralamamızı etkiledi. O yüzden yarın şampiyonanın en kuvvetli takımı İspanya‘ya karşı mücadele edeceğiz. Sporcularımız diğer 5 maçta nasıl mücadele ettilerse, İspanya maçına da aynı şekilde çıkacaklar. Mücadele ve isteklerini hiçbir zaman bırakmayacaklar. Sonucu hep beraber göreceğiz. Grup maçlarında halkımız bizi yalnız bırakmadı, inşallah yarınki maçta da yalnız bırakmazlar ve bu çocukları desteklemeye devam ederler. Güzel bir hava yakalanırsa, iyi bir sonuç çıkması için hep beraber dua edeceğiz.”

A Milli Takım coachu Ufuk Sarıca yönetiminde İspanya karşılaşmasında elinden geleni yapacağını vurgulayan Türkoğlu, “Kazansak da kaybetsek de iyi bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyoruz. Milli takım olarak iyi bir atmosfer yakaladığımıza inanıyoruz. Bu arkadaşlarımızın daha fazla tecrübe kazanmaları için bazı değişikliklere gideceğimiz kesin. Bu arkadaşlarımız kendi takımlarında çok fazla süre bulamadı ama 1,5 aylık sürede form düzeylerini en üst seviyeye çıkartarak milli forma için ter döktü. Basketbolcularımızın şu ana kadar turnuvada gösterdiği performanstan gurur duyduğumuzu, ileriye dönük de değişiklikler yapacağımızı herkesin bilmesini isteriz.” diye konuştu.

Hidayet Türkoğlu, İspanya’nın yer aldığı grupta 5 maçını da kazandığını anımsatarak, “Çok kaliteli ve tecrübeli bir kadroya sahipler. Grubu farklı yerlerde bitirseydik, önümüzdeki maçlarımız için daha avantajlı durumda olabilirdik ama önemli olan oluşturduğumuz atmosfer. Milli takım anlamında oluşturduğumuz bu atmosfer bizi çok mutlu ediyor. Gelecek için ümit vadeden gençlerimiz var. Bu formayı uzun yıllar giyecek arkadaşlarımız var. İnşallah yapacağımız değişikliklerle daha sağlıklı ve daha verimli bir jenerasyonu Türk basketboluna kazandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.