Tek aday kalan Hidayet Türkoğlu’nun başkan olabilmesi için karşısına iki engel çıkıyordu. Öğrenim durumu ve FIBA’dan aldığı 6 ay ceza.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu lise mezunu. Bir süre öncesine kadar bir kişinin Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan adayı olabilmesi için üniversite diploması olması gerekiyordu ancak bu kural kaldırıldı ve lise diploması yeterli oldu.

Hidayet Türkoğlu’nun önündeki diploma engeli kalktı ancak FIBA’dan aldığı 6 aylık ceza kafaları kurcalıyor. Türkoğlu, 2013 yılında Orlando Magic forması giyerden kullandığı yasaklı madde nedeniyle 20 maç ceza almasının yanında FIBA’dan da 6 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun sitesinden 23 Eylül tarihinde yayınlanan ‘Başkan adaylığı ile ilgili hususlar' başlıklı yazının c maddesinde şu yazıyor: Tahkim Kurulu, Genel Müdürlük ceza kurulları veya spor federasyonlarının ceza veya disiplin kurullarınca son beş yıl içerisinde bir defada üç ay veya toplam altı ay hak mahrumiyeti cezası almadığına dair beyanı.”

Bu madde, Hidayet Türkoğlu’nun başkan adayı olmasına engel teşkil ediyor.

Harun Erdenay’ın adaylıktan çekilmesi sonrasında tek kalan Hidayet Türkoğlu’nun bu madde karşısında ne yapacağı merak konusu.

- Amkspor