Kyrie Irving’in Cleveland Cavaliers’tan takasını istemesinden sonra ne olacağı merakla beklenmeye başlamıştı. Günler sonra bu sis perdesi dağıldı ve Kyrie Irving, Isaiah Thomas, Ante Zizic, Jae Crowder, Brooklyn Nets’in 2018 1. tur draft hakkı ve 2020 2. tur draft hakkı karşılığında Boston Celtics’in yolunu tuttu.

Kız kardeşinin ölümünden hemen sonra Boston Celtics ile maça çıkan Isaiah Thomas’a yapılan bu muamele birçok kesim tarafından eleştirildi. Takas sonrasında Players Tribune’a bir yazı kaleme alan 28 yaşındaki oyuncu, “Canım çok yanıyor. Yalan değil. Hâla çok yanıyor” dedi.

“Eşim Kayla ile 1. yıl dönümümüzü kutlamış ve dönüyorduk. Danny Ainge’den bir cevapsız çağrı ve bir mesaj vardı; ‘IT, beni müsait olunca ara.’ Aradım, ‘Seni takas ettik’ dedi. Uzun konuşmalar, açıklamalar yoktu. Sonra nereye olduğunu sordum ve öğrendim.”

“Çocuklarıma takas olduğumu söyledim. Nereye olduğunu sordular. Clevland dediğimde; büyük olan James, ‘Baba! LeBron James, baba! LeBron James ile oynayacaksın’ diye sevindi. Küçük olan Jaime ise şehri özleyeceğini söyledi.”

“Bu takasla Boston Celtics daha iyi bir takım olmadı. Ben Boston’a aşık olmuştum…”

“Celtic olmayı özleyeceğim. Doğrusunu söylemek gerekirse canım acıyor. Çok acıyor. Yalan söylemeyeceğim. Hâla acıyor”

“Bu takas benim işim değildi. Danny’nindi. Zor bir işti ama o da zor işlerde çok iyidir. Her ne olursa olsun bu bir iş. Ben artık yetişkin biriyim. Lige girerken duygularımı dışarıda bırakmam gerektiğini biliyordum.”

“Takastan hemen sonra Tom Brady mesaj attı. Boğazım düğümlendi. Celtics’in Tom Brady’si olmak istemiştim sadece…”

“Geçen yaz Kevin Durant’in Warriors’a gitmesini düşündüm. Ona ne kadar zor zamanlar yaşattılar. Ancak benim takasım da şunu göstersin; hiç bir şekilde uyarmadılar beni takastan önce. İnsanların benim hakkımdaki düşünceleri değişsin diye sahaya her şeyimi koydum. Yaralandım, kanımı akıttım. Her şeyimi verdim.”

“Bundan sonra insanlar free agent döneminde başka bir takıma imza atan oyuncular için kötü yorumlar veya tweet’ler atmadan önce iki kere düşünürler belki. Benim içinde bulunduğum duruma baksınlar. Bir kez daha sadakat ne demek düşünsünler. Sadakat artık sadece bir kelime. Güçlü bir kelime ama iş devreye girince hiç bir şey düşünülmüyor.”