Kenan Sipahi, A Milli Basketbol Takımı'nın 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda vereceği mücadeleyi değerlendirirken, ABD'li oyuncu Bobby Dixon'ın milli formayı giyecek olmasına da değindi.

Dixon'ın Türk vatandaşlığına geçip, A Milli Takım'a katılması hakkında Kenan, istenilen seviyede Türk oyun kurucu bulunamamasından dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu'nun devşirme sporculara yöneldiğini kaydetti.

Genç oyuncu, Dixon'un bir kaç yıldır Türkiye'de oynadığını ve başarılı bir performans ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Devşirme oyuncu, birçok ülkenin tercih ettiği bir olay. Bakıldığında o pozisyonda bir eksikliğimiz var. Dixon'ın bir Türk gibi milli formayı terleteceğini düşünüyorum ama bana göre bu, yanlış bir uygulama. Belki de ben yanlış düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Milli forma için elimden geleni yapacağım"
A Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası'nda mücadele vereceğini aktaran Kenan Sipahi, büyük bir heyecan duyduğunu belirtti.
Oyun kurucu pozisyonunda oynayacağını dile getiren Kenan, "Kerem Tunçeri, Ender Arslan gibi ağabeylerim geçmişte nasıl başarılarla milli takımı temsil ettilerse, ben de öyle temsil etmek istiyorum" dedi.

Geçen yıl yaşadığı sakatlık nedeniyle Dünya Şampiyonası'nda milli formayı giyemediğini, bu yıl ilk kez milli takımda yer aldığını vurgulayan genç oyuncu, "Çocukluğumdan beri Dünya Şampiyonası'nda yer almayı çok istiyordum. Bu yıl da bir rahatsızlık geçirdim ve fıtık ameliyatı oldum ama Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım kampına yetişeceğim. Milli forma için elimden geleni yapacağım. Benim için bir ilk olacak ve gerçekten çok heyecanlıyım" diye konuştu.

"Gurbetçilerimizi gururlandıracağız"
Kenan Sipahi, Avrupa Şampiyonası'nda grup maçlarını Almanya'nın Berlin kentinde oynayacaklarını hatırlatarak, gurbetçi Türkleri gururlandırmak istediklerini söyledi.

Berlin'de önemli bir Türk nüfusunun olduğuna dikkati çeken Kenan, "Orada bulunan gurbetçilerimizin desteğiyle, kendimizi ev sahibi gibi hissedeceğiz. Avrupa Şampiyonası'nda gurbetçilerimizi mutlu etmeye, gururlandırmaya çalışacağız. Salonun dolacağını inanıyorum. Orada yaşayan akrabalarım da var. Şimdiden biletlerini aldılar" değerlendirmesinde bulundu.

B Grubu'nda Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda ile birlikte yer aldıklarını belirten Kenan Sipahi, "Avrupa Şampiyonası'nda zor bir grupta mücadele edeceğiz. Basketbolda isim yapmış ülkelerin yer aldığı bir grup ama o takımlarla Türkiye arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Tek dezavantajımız, rakiplerimizde birlikte oynama fırsatı bulan oyuncuların daha fazla olması. Yine de NBA'den gelen oyuncularımızla fark oluşmayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.