Fenerbahçe Doğuş‘un istikrar abidesi Luigi Datome, 2018 EuroLeague Final Four öncesi açıklamalarda bulundu.

Kısa forvet mevkisinde görev alan Gigi Datome, Final-Four'un ilk etabında Zalgiris Kaunas eşleşmesinden Fenerbahçe Doğuş taraftarlarına, adına söylenen marşlardan Zeljko Obradovic‘e kadar birçok konuya değindi…

Turkish Airlines EuroLeague’in son şampiyonu olmaları nedeniyle rakiplerin kendilerine özel olarak hazırlanması, sahaya %100’ünü koyma baskısıyla baş etmeleri hakkında şu yanıtı verdi:

“Geçen yıl da hatırlayın üzerimizde büyük bir baskı vardı. Bir önceki finali uzatmada kaybetmiştik o nedenle yine herkes bizi yenmek istiyordu ama ben buraya geldiğimden beri biz her maçta bu anlayışla karşılaşıyoruz. Herkes hem Avrupa’da hem Türkiye’de bizi yenmek istiyor. Bu da iyi bir şey. Rahatlamanıza izin vermiyor ve sizi her gün çalışmaya itiyor. Birbirini teşvik eden ve her gün çok çalışan bir grubun parçası olduğum için çok şanslıyım. Ayrıca bunun bir sebebi de koçun bizi çalışmaya itiyor olması. Burada takımı yaratan anlayış bu ve çok çalıştıktan sonra sonuçlar da geliyor. Final Four da BSL gibi üst düzey bir ligde lider olmak da o sonuçlarından. Dolayısıyla tabii ki şu an itibariyle durmak istemiyoruz.”

Taraftarların Final Four biletlerini almış olması ve sezon boyunca Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yaratılan atmosfer ile ilgili Datome şu ifadeleri kullandı:

Hep böyleler. Beni artık şaşırtmıyorlar. Hep söylüyorum, başarımızın büyük bir kısmı onların. Orada büyük bir gürültü yapacaklarını biliyorum o yüzden onlara bir şey dememe gerek yok ancak gelecekleri için çok mutluyum. Bazıları bize o kadar güveniyordu ki biz daha Final Four’a kalmadan biletlerini aldılar. Bu da etkileyici. Hedefimiz bir kez daha onları gururlandırmak. Onlar mutlu oldukça biz de mutluyuz. O yüzden buradayız, herkesi mutlu edebilmek için. Maçları, kupaları kazanarak mutlu olmak için.”