Yeşil-siyahlı kulübün yöneticilerinin sözlerinin arkasında durmadıklarını ifade eden ve menajerinin de kandırıldığını söyleyen Semih Erden, "O ayrılık olmasa, sakat sakat oynayacaktım ve belki şimdi Milli Takım'da bulunamayacaktım" dedi.

A Milli Takım'ın bu sezon çok şeyler beklediği Semih Erden, son durumunu ve şampiyonadaki hedeflerini anlattı, yüreklere su serpecek açıklamalar yaptı.

Sezon ortasında biten ilginç bir sözleşmen vardı. O durum olmasa, sakat sakat sezonu tamamlayacak mıydın?

Menajerimin hatası oldu. Onun kulüpteki insanlara güvenmiş olması ve onların sözlerinde durmaması sıkıntı yarattı. Kulüpten; 'Bu formalite, sıkıntı olmayacak' denmiş. Son anda geldi bana kontrat ve yine de menajerime 'bu şekilde imzalama' demiştim. Çünkü o dönemde ciddi teklifler vardı. Ben Daçka'yı tercih ettim ama sözler tutulmadı, ameliyat paramı bile ben ödedim. Pes eden bir insan da değilim. Yine pes etmedim. O süreç yaşanmasa, sezonu Daçka'da tamamlasam, milli takımı kaçırabilirdim. Her işte bir hayır vardır.

Geçmiş yıllarda uzun rotasyonumuz geniş olurdu. Bu sene öyle değil. Sıkıntı yaşar mıyız?

Evet tecrübeli isimler yok ama alttan gelen isimlerin de yetenekli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta biz de bu şekilde tecrübe kazandık, bu kardeşlerimiz de aynısını yapacak. Tecrübeli olmam nedeniyle şampiyonada ön planda olabilirim ama bana yardım edecek arkadaşlarım da var. Kendi evimizde oynayacak olmanın avantajını da iyi değerlendirerek istediklerimizi yapacağız.

Avrupa Şampiyonası'nda gruptaki rakiplerimizden Sırbistan, Letonya, Rusya gibi ekipler uzun konusunda tehlikeli isimlere sahipler, bu seni ekstra motive ediyor mu?

Ben kendime güveniyorum. Mücadeleyi seven adamım. İyi turnuva geçireceğime inanıyorum. Rakip uzunların iyi olması da beni ekstra motive ediyor. Ben onlara karşı oynadığım basketbolla zaten öne çıkabileceğimi biliyorum. Onlardan iyi olduğumu biliyorum, bunu sahada göstereceğim.
.