Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri yarı final maçında Fransa ile karşılaşan A Milli Erkek Takımımız maçtan 75-63’lük skorla mağlup ayrıldı ve organizasyona bu aşamada veda etti.

Türkiye ile Fransa arasında oynanan mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Türkiye Cumhuriyeti Manila Büyükelçisi Esra Cankorur ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri salonda takip etti.

Karşılaşmaya Ali Muhammed, Sinan Güler, Furkan Korkmaz, Semih Erden ve Ömer Aşık beşiyle başlayan A Milli Erkek Takımımız, ilk sayılarını Semih Erden ile buldu. Furkan Korkmaz’ın serbest atış çizgisinden gelen 3 sayısı skoru 9-3’e getirdi. Milliler maça iyi başladı. Ekibimiz ilk 4 dakika geride kalırken farkı çift hanelere çıkardı. (13-3) Fransa bu bölümden sonra 13-0’lık bir seri yakaladı. Fransa ilk 10 dakikayı 18-16 önde bitirdi. İkinci çeyrekte ilk 5 dakika Fransa’nın 31-26 üstünlüğü ile geçildi. Milliler soyunma odasına 37-30 geride gitti.

A Milli Erkek Takımımız ikinci yarıya Ali Muhammed’in üçlüğüyle başladı. Fark 4 sayıya düştü. Fransa Milli Takımı ikinci yarıdaki ilk 3 dakikayı 43-33 önde bitirdi. Cedi Osman’ın Boris Diaw’ı mağlup ederek attığı turnike farkı tek hanelere çekti. Fransa molayı istedi. A Milli Erkek Takımımız, Fransa karşısında son 10 dakikaya 53-43 geride girdi. Son çeyrekte de rakibi karşısında öne geçecek hamleyi yapamayan ekibimiz maçtan 75-63 mağlup ayrıldı.

Kaynak: Türkiye Basketbol Federasyonu