Sezonu üç kupayla kapatan Fenerbahçe’nin koçu Zeljko Obradovıc, gelecek sezon hakkında açıklamalarda bulundu. Obradovic, seneye kendilerini daha zorlu günlerin beklediğini söyledi.

Gelecek sezon için milli takım ve EuroLeague takvimlerinin çakışacağını hatırlatan Obradovic, oyuncuların kendi haklarını savunmak için "Oyuncular Birliği" kurulmasını önerdi.

Obradovic, "Ben kendi ülkemin milli takımının başındaydım. Milli takım oyuncusu ve antrenörü olmak kadar güzel ve gurur verici bir şey olamaz. Her zaman da oyuncularıma 'milli takımlarınıza gidin' dedim. Bu çok özel bir durum olacak. EuroLeague’in mevcut düzeni var, federasyonlar da oyunculara milli takıma katılmaları yönünde baskı yapacak. Ardından ‘NBA oyuncuları gitmek zorunda değilken, neden Avrupa’dakiler gitmeli' gibi sorular sorulacak. Oyuncular gitti diyelim ve de orada sakatlandı, onun kontratını kim karşılayacak? Oyuncuların mutlaka bu duruma karşı konumlarını belirlemeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin tarihi sezonunu da değerlendiren Obradovic, EuroLeague şampiyonluğu sonrası oyuncuların karakteri sayesinde rehavete düşmediklerini belirtti ve sezon içinde az süre alan oyuncuların daha fazla katkısı olduğunun altını çizdi.

Bu seneki kadrodan ayrılıkların yaşanabileceğini ama kadro çalışmalarının devam ettiğini belirten Sırp çalıştırıcı, gelecek sezon başarılı olmak için bu seneden çok daha iyi olmaları gerektiğini söyledi. Obradovic, gelecek sezon her rakibin Avrupa şampiyonu olduklari için kendilerine karşı ekstra motivasyonla oynayacağını hatırlattı ve başarıda süreklilik için herkesin aynı ruhla mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Türk oyunculara güvendiğini de belirten tecrübeli çaliştirici, "Benim onlara güvendiğim kadar onlar kendilerine güvense sorun kalmayacak.” dedi. Genç oyuncularin gelişimi için sezon boyunca özel maçlar yaptıklarını ifade eden Obradovic, federasyonun kuracağı Gelişim Ligi’nin oyuncular için çok faydalı olacağını savundu.