İspanya'nın Madrid kentinde 15-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Dörtlü Final organizasyonunda yer alma hakkı elde eden sarı-lacivertli ekip, Ülker Sports Arena'da medya günü organizasyonu gerçekleştrdi.
 
Fenerbahçe Ülker koçu Obradovic de açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sırp teknik adam, sezon başından itibaren en büyük hedeflerinin THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmak olduğunu ve nihayetinde de bunu başardıklarını belirterek, "Şu anda en olumlu yönümüz, çok büyük motivasyonla oraya gidecek olmamız. Madrid'de takım olarak karakterimizi çok güzel bir şekilde göstereceğiz" dedi.

Kadrolarındaki bazı önemli oyuncuların sakatlıklarının bulunduğunu ve bunun önlerindeki en önemli sıkıntı olduğunu aktaran Obradovic, "Hep birlikte antrenman yapamıyoruz. Sorunu olan tüm oyuncularımız umarım bu hafta toparlanacak ve gelecek hafta birlikte çalışmaya başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.


"SADECE REAL MAÇINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Dörtlü Final'deki ilk maçlarını ev sahibi Real Madrid'le oynayacakları hatırlatılan ve finale kalmaları durumunda CSKA Moskova'yı mı yoksa Olympiakos'u mu tercih edeceği sorulan Obradovic, "Şu anda Dörtlü Final'le ilgili sadece Real Madrid maçını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Obradovic, "Motivasyonumuzu çok yüksek tutmamız, yüzde 120'mizi vermemiz gerekiyor. Çünkü Real Madrid önemli basketbol geleneği olan bir takım. Avrupa'nın en başarılı takımlarından biri ve kendi sahalarında bize karşı oynayacaklar. Önemli bir direnç ortaya koyabilmeliyiz" şeklinde konuştu.