Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi play-off turu çeyrek finalinde sahasında Real Madrid’i 100-78 yenerek seride 2 – 0 öne geçti.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Real Madrid’e karşı oynanan oyundan memnun olduğunu belirterek, “Skordaki fark bize inanılmaz enerji ve özgüven verdi. Biz sonuna kadar motive olduk, konsantrasyonumuz çok iyiydi. İlk yarıyı 25 sayı üstünlükle bitirmek son şampiyon takıma karşı normal değil. İlk maçtan sonra yarım adım atmıştık, şimdi ilk adımımızı attık. Madrid’de kolay olmayacak, öz güvenimiz yüksek olarak kazanmamız gerekiyor” dedi.

Real Madrid karşısında 17 sayıyla oynayan Sarı-lacivertli oyuncu Nikola Kalinic de, hem hücumda hem de savunmada çok iyi oynadıklarını belirtti ve “Böyle bir ortamda maç kaybetmek imkansız” dedi.

Kalinic, “Mükemmel bir maçtı. Atmosfer harikaydı. Hem hücumda hem savunmada çok iyiydik. Şimdi Madrid’e gidip bunu tamamlamamız gerekiyor. Taraftarımız mükemmeldi. Böyle bir ortamda maç kaybetmek imkansız. Şimdi Madrid hazırlıkları başlıyor. Sakinleşip bir maç daha kazanıp işi tamamlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso ise, “Maçla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. Fiziksel ve zihinsel olarak ilk yarıda maçı bitirdiler. Sonrasında çok zor oldu. Rakibimizi tebrik ederiz” ifadelerini kullandı.