İki Türk oyuncu Ersan İlyasova ve Enes Kanter'in de yer aldığı Oklahoma City Thunder, NBA Global Games Avrupa 2016 kapsamında ilk olarak 3 Ekim'de, 33 kez İspanya Ligi şampiyonluğu yaşayan ve dokuz kez Euroleague kupasını kaldıran Real Madrid ile Barclaycard Center'da karşı karşıya gelecek.

Thunder ardından 5 Ekim'de Palau Sant Jordi Salonu'nda18 kez İspanya Ligi şampiyonu ve iki kez Euroleague şampiyonu olan FC Barcelona Lassa ile karşılaşacak.

Son 6 yılda dört kez Batı Konferans finallerine çıkan Oklahoma City, 2013 yılında İstanbul'da Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe Ülker ile NBA Global Games kapsamında karşılaşmış ve maçtan 95-81 galip ayrılmıştı.

Rudy Fernandez, Sergio Llull ve Felipe Reyes liderliğindeki Real Madrid, en son 2015'te Boston Celtics'i konuk etmişti. Alex Abrines, Juan Carlos Navarro ve Ante Tomic gibi oyuncuların yer aldığı FC Barcelona Lassa ise bir NBA takımıyla son maçını 2012 yılında Dallas Mavericks ile yaptı.

Sezon öncesi maçları değerlendiren NBA Başkanı Adam Silver, "En heyecanlı Batı Konferans finallerinin birinden çıkan Oklahoma City Thunder, Avrupalı hayranlarımıza NBA tutkusunu ve heyecanını yaşatmak için ideal bir ekip. Avrupa basketbolunun en başarılı takımlarıyla yapacağımız karşılaşma, basketbolun en iyi yönlerini göstermemize imkan tanıyacak. Aynı zamanda Madrid ve Barcelona gibi iki tarihi şehirdeki taraftarların üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olacak." dedi.

Euroleague Basketbol Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu karşılaşmaları şu sözlerle değerlendirdi:

"Avrupa'da yeniden bir NBA takımını ağırlamak büyük bir zevk. En iyi takımlarımızdan olan Real Madrid ve FC Barcelona Lassa, Oklahoma City Thunder'a karşı oynayacakları maçta tüm hünerlerini sergileyecek. Hayranlara her iki kıtanın en iyi basketbolu sunulacak."

NBA Avrupa Üst Düzey Başkan Yardımcısı ve Yönetim Direktörü Benjamin Morel ise yaptığı açıklamada, "NBA Global Games Avrupa 2016, takımlarımızı Avrupa'ya getirerek tamamen eşsiz NBA deneyimini sunma geleneğine devam ediyor. Euroleague Basketbol ile sürdürdüğümüz uzun iş birliği, BBVA ve diğer ortaklarımızın desteği ile iki harika maç sergilemeyi planlıyoruz." dedi.

Oklahoma City Thunder Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Sam Presti, takımının spordaki mirasını geliştirmeye devam ettiğini bellirterek, "Bu çerçevede, FC Barcelona Lassa ve Real Madrid gibi iki köklü takımla karşı karşıya gelmek bizim için büyük bir şans. Karşılaşmaları ve yaşayacağımız deneyimi sabırsızlıkla bekliyorum. Organizasyon, basketbolun gelişmesi, yayılması için bir adım ve bizim için bir onur kaynağı." dedi.

BBVA Küresel Pazarlama Müdürü Carlos Ricardo da karşılaşmalarla ilgili, "NBA'in resmi bankası olarak, dünyanın en iyi basketbolunu Avrupa ve İspanya'ya taşıyor olmaktan heyecan duyuyoruz. Madrid ve Barcelona'daki taraftarlar, Oklahoma City Thunder'ın bu iki efsanevi takıma karşı oynayacağı tarihi maçları sabırsızlıkla bekliyor." yorumunu yaptı.

Euroleague'in yıldız oyuncuları da maçları yorumladı.

Real Madrid'in yıldız guardı Sergio Llull, "Geçtiğimiz sene Boston Celtics'le yaptığımız heyecan verici maçın ardından bu yıl da bir NBA takımıyla oynayacak olmamız heyecan verici. Ekim'de, Madrid'de Oklahoma City Thunder ile karşı karşıya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dünyanın en iyi oyuncularından bazılarına karşı oynayacak olmak Real Madrid organizasyonu için büyük anlam taşıyor ve biz de bu karşılaşmanın taraftarlarımız için mükemmel bir deneyim olmasını sağlamaya çalışacağız." dedi.

FC Barcelona'nın guard Oyuncusu Juan Carlos Navarro ise şöyle konuştu:

"NBA ekiplerine karşı birçok maç yaptık ve bu maçlar hem oyuncular hem de taraftarlar için heyecan verici olmuştur. Geçmişteki maçları, özellikle Los Angeles'daki Staples Center'da ve burada Barcelona'da Lakers ile karşılaştığımız maçı ve Pau Gasol'un NBA'deki ilk sezonunda Memphis Grizzlies'e karşı oynadığımız ilk maçı çok iyi hatırlıyorum."

NBA Global Games Avrupa 2016'da interaktif etkinlikler de taraftarları bekliyor. Bu çerçevede NBA Cares topluluğu her iki şehre de NBA deneyimini yansıtacak.

NBA daha önce, Houston Rockets ve New Orleans Pelicans'ın 9 ve 12 Ekim'de NBA Global Games 2016 kapsamında Şangay ve Pekin'de iki maça çıkacağını duyurmuştu.