Daçka'nın 24 yaşındaki oyuncusu Berk Demir , video konferans ile yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının oluşturduğu  şartlar nedeniyle tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

İtalya da seyircisiz mücadele ettikleri maç hakkında Berk Demir, "O dönemde İtalya'ya girişler yasaklandı. Maçımızı Sırbistan'da oynadık. Döndükten sonra ise ne olup bittiğine dair çok fikrimiz yoktu. Maçı kaybettiğimize bile çok üzülemedim. Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ile seyircisiz bir müsabaka yaptık ve İstanbul'a döndük. Bir daha da takım arkadaşlarımı görmedim. Hepimiz eve kapandık. Ligler ertelendi. Her şey bir anda olunca ilk başta bocaladım. Şu anda ise alıştım. Yaklaşık bir ay oldu. Umarım ülke olarak bir an önce bu durumu atlatabiliriz." diye konuştu.

Evde yaptığı antrenmanlar hakkında Berk, "Sahada yapılan idmanların yerini tutması imkansız. Bir oyuncunun maç kondisyonunu kaybetmeye başlaması 3-4 gün sürüyor. Bunun geri gelmesi mümkün değil ama vücudumu hazır tutmaya çalışıyorum. Özgürlüğün kısıtlanması garip bir şeymiş. Parka çıkıp bankta oturmanın bile ne kadar önemli bir şey olduğunu anlıyoruz. Herkesin biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Umarım normal hayatımıza geri döneceğiz. Herkes evde kalsın ve tedbirli olsun." dedi.