A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, basketbolda Kadınlar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri ilk maçında Arjantin karşısında 66-38 galip gelmekten mutlu olduklarını söyledi.

Memnun, maç sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eleme maçları her zaman tehlikelidir. Bir kazaya uğramamak için çok iyi savunma yaptık. Tüm oyuncularımı yürekten kutluyorum. Sonuçtan dolayı mutluyuz. Bugün belki kolay gözüktü ama çok çalıştık, oyuncularım çok konsantre ve çok mücadeleci bir oyun sergiledi." ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Direktörü Barbaros Akkaş da turnuvaya güzel başladıklarını belirterek, "İlk maçı planladığımız gibi güzel geçirdik. Çok şükür bir sakatlığımız olmadı. Arjantin gibi çok önemli bir takımla oynadık." dedi.

Millilerin bir aylık çok önemli bir hazırlık döneminden geçtiğinin altını çizen Akkaş, "Maça müthiş başladılar ve müthiş bitirdiler. Önemli bir sayı farkıyla bitirdik. Bundan sonraki iki maçımızı da kazanarak, sorunsuz bir şekilde Rio olimpiyatlarına katılmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

AA