Çeyrek final maçında milli takımımız, ilk 3 çeyrek Fransa karşısında çok zorlansa da son çeyrekte savunmasıyla geri döndü ve sahadan 69-64 ile galip ayrıldı.

Maça hücumda çok kötü başlayan U18 Milli Takımımız, ilk beş dakikada skor üretmekte zorlanırken Fransa, kısa oyuncularıyla hemen öne geçti. Çeyrek sonuna doğru Türkiye, dış atışlarla skor bulsa da Fransa, çeyreği 11-16 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Türkiye, hücumda toparlansa da Malcolm Cazalon’u durdurmadı. Fransız guard alev alırken Türkiye’de soyunma odasına 27-39 geride gitti. Üçüncü çeyrekte alan savunmasıyla birlikte takımımız farkı tek hanelere indirse de ribaundları alamayınca Fransa, toparlandı ve son çeyreğe 44-56 önde girdi.

Son çeyrekte savunmayı daha da agresif yapan Türkiye, Tibet Görener’in arka arkaya üçlükleriyle bir anda farkı 2 sayıya kadar düşürdü. Fransa, Juhann Begarin’in sayılarıyla ayakta kalmaya çalışsa da Ömercan İlyasoğlu ve Alperen Şengün’ün iyi oyunuyla Türkiye, son 1 dakikaya önde girdi. Son bölümde çizgiye gelen takımımız, daha az hata yapınca sahadan galibiyetle ayrıldı.

Bu yaş grubunda son 2 turnuvada Fransa’ya elenen Milliler, bu sefer rövanşı aldı.

Kaynak: Eurohoops